Főoldal > DIÉTA > 5 változtatás a konyhában, amitől lefogysz

5 változtatás a konyhában, amitől lefogysz

diétaegészségélelmiszerétkezésfogyáskonyha
0

Írta:

Ha néhány dolgot egy picit máshogy pakolsz és rendezel a konyhádban, szinte biztos lehetsz benne, hogy hamarosan beindul a fogyásod!

A gyümölcsök legyenek olyan könnyen hozzáférhetőek, mint egy zacskó chips!

Spájzolj be olyan fenséges gyümölcsökből, mint például a szőlő, a kivi, az ananász és az alma, mosd meg, majd vágd fel őket apró darabokra, és máris mehetnek kisebb tálkákba helyezve a hűtőbe! Így legalább olyan könnyen mozgósíthatók, mint egy zacskó chips. Arra ügyelj, hogy szemmagasságban helyezd el őket, így amikor kinyitod a fridzsider ajtaját, ez lesz az első finomság, amit meglátsz.

Készíts nagy adag salátát!

A vacsora előtt elcsipegetett salátával hamarabb jóllaksz és kevesebb is megteszi a főételből. Persze, tudjuk, hogy minden este elkészíteni a salátát igen sok időbe telik, épp ezért csábító a gondolat, hogy kihúzd ezt a trükköt a fogyis ötletek listájáról. De, ha a hét elején készítesz egy hatalmas tál friss zöldségekkel alaposan megspékelt salátát, azzal megoldottad a problémát. Így biztos, hogy a vacsorához a salátát is elfogyasztod, hiszen az elkészítésével már nem kell bíbelődnöd – csak szedd ki a tányérodra, öntsd nyakon balzsamecettel, és már élvezheted is a fenséges ízeket.

vege2.jpg ()

A pulton legyenek a mérőedények, és -kanalak!

A mérőeszközök elengedhetetlenek ahhoz, hogy maximálisan betartsd az előírt adagokat, így nem fogod túlbecsülni az elfogyasztandó mennyiségeket, ami egyébként domináns tényező a sikertelen fogyókúrák terén. A mérőedények,- kanalak látványa a konyhapulton kiváló emlékeztető lesz, és így nem feledkezel meg a használatukról.

Készíts egészséges „nass-csomagokat”!

Tudod, mi történik, amikor eszel egy-két szem chipset vagy kekszet: a végén gyakorlatilag még az utolsó morzsát is kibányászod a zacskóból. Ez meg ugye nem annyira tesz jót az alakodnak! Hogy ezt kiküszöböld, a kedvenc egészséges nasijaidat (például diófélék, natúr pattogatott kukorica, sovány sajtok és friss gyümölcsök) helyezd kisebb uzsonnás zacskókba, és ezeket a kb. 100-150 kalóriás snackeket helyezd el a konyhaszekrényben és a hűtőben.

Tényleg száműzd az egészségtelen ételeket!

A családod lehet, hogy alkalmanként odáig van a kétliteres szénsavas üdítőkért, egy nagy tál sütiért vagy fagyiért, de ha ezek az ételek a te látótávolságodban is észrevehetőek, szinte biztos, hogy sóvárogni fogsz utánuk. Ezért törekedj rá, hogy ne legyenek ilyen minden tápanyagot nélkülöző ételek az otthonodban, így nem lesz késztetés, hogy ilyeneket fogyassz, és előbb-utóbb a családod is belátja, hogy ezek az étkek ártalmasak az egészségre nézve.

Fotó: Profimedia – Red Dot, Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X