Főoldal > DIÉTA > 10 tuti trükk: így add le a súlyfelesleget könnyedén

10 tuti trükk: így add le a súlyfelesleget könnyedén

diétaedzésétkezésfogyáshízásmozgássúlysúlyfeleslegtáplálkozás
0

Írta:

A fogyás nehéz, idő- és energiaigényes dolog, de előfordul, hogy akkor megy a legjobban, ha nem számolgatjuk a kalóriákat a bevitt ételekben és az edzőteremben.

1. Mindig egy nagy pohár vízzel indítsd az étkezést

Ez segít hidratáltnak maradni, és sokkal hamarabb fogod magad telinek érezni, így nem eszed túl magad.

2. Cserélj

Ha az aszalt gyümölcs helyett friss gyümölcsöt választasz, több tucat kalóriát spórolhatsz.

3. Egyél egy kocka fekete csokit desszertnek

Egy csokis süti helyett a csoki utáni sóvárgásod szüntesd meg egy kocka étcsokival! Kalóriát spórolsz, egészségesebbet eszel és letudod a sóvárgást.

4. Figyelj a részletekre

Ha fogyni szeretnél, tudod, hogy minden étkezés fontos. Ha a két étkezés közötti nasidat egy tányérról eszed, nem pedig egy zacskóból, bizonyítottan kevesebbet fogsz belőle enni.

5. Mozogj többet

Ha nincs is időd elmenni az edzőterembe, apró trükkökkel többet mozoghatsz. Például állj meg kicsit távolabb az irodától és gyalogolj odáig, vagy használd a lépcsőt a lift helyett.

fogyaskonnyen2.jpg ()

6. Ne idd meg a kalóriáid

Az egyik oka lehet annak, hogy nem látod a változást, hogy sok üres kalóriát viszel be italokból. Például a nagy pohár esti bor vagy cukros üdítők csak a kalóriát adják tápérték nélkül.

7. Ne légy túl sokáig éhes

Egy kis éhség jót tesz, de ne sanyargasd magad, mert a vége az lesz, hogy farkaséhesen felfalod a hűtő teljes tartalmát éjszaka. Nos, ez nem is egészséges, és a diétádnak sem tesz jót.

8. Nasizz magas fehérje- és rosttartalmú ételeket

Amikor itt az ideje bekapni valamit két étkezés között, győződj meg róla, hogy nem ellened dolgozik a nasid: kerüld a magas szénhidrát- és cukortartalmú, semmilyen tápanyagot nem adó üres kalóriákat! A chips, keksz és egyebek helyett inkább magas fehérje- és rosttartalmú ételeket válassz.

9. Egyél egy könnyű, korai vacsorát

Próbáld a vacsorád kalóriáit a napi kalóriaadag 25%-a alatt tartani, és fogyaszd el lefekvés előtt 2-3 órával. A túl sok és túl késői vacsora alvási és emésztési problémákat okoz.

10. Aludj többet

A kevés alvás azt eredményezi, hogy többet eszel, és még így sem lesz elég energiád az edzéshez. Az optimális alvásmennyiség egy felnőtt számára 7-9 óra éjszakánként. Könnyebb betartani a diétát, ha kipihent vagy.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X