Főoldal > DIÉTA > Változtass csupán az ivási szokásaidon, és fogyj!

Változtass csupán az ivási szokásaidon, és fogyj!

fogyásfolyadékfolyadékfogyasztásiváskávészokástejvíz
0

Írta:

Gondoltad volna, hogy már az is beindíthatja a vágyott fogyásod, ha csak az ivási szokásaidat változtatod meg?

Az étkezési naplódba vezesd azt is, mit ittál!

A sikeres fogyókúrában sokat segít az étkezési napló vezetése, ám az emberek közel 90%-a kizárólag az étellel bevitt kalóriákat rögzíti, az italokat kifelejti. Pedig az energiát tartalmazó italok ugyanúgy beleszámítanak a napi kalória-bevitelbe, sőt, sokszor ezek gátolják a fogyást. Nem is gondolnánk, hogy a nap folyamán elfogyasztott italokkal mennyi kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. Ha például reggel megiszunk egy tejeskávét (60 kcal) és egy pohár narancslevet (150 kcal), napközben egy fél literes gyömbéres üdítőt (245 kcal), délután egy ízesített lattét (600 kcal), majd az esti buliban egy pina coladat (525 kcal) az összesen 1580 kalória, amely majdnem egy teljes napi, ajánlott fogyókúrás kalória-bevitel, és még semmit nem ettünk! 

Idd egészségesen a kávét!

A kávénak bármilyen rossz hírét keltik, remek anyagcsere-pörgető. Egy nap akár 200 kalóriát is eléget. Az a nem mindegy, hogy milyen formában fogyasztjuk. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, egy pohár ízesített latte felér egy teljes étkezéssel, hiszen fajtájától függően 500-600 kalóriát is tartalmaz. A hozzáadott különböző ízesítések valójában tömény cukorszirupok, amelyek tele vannak zsírral is. Azonban, ha csak egy kis sovány tejet és mézet vagy sztíviát teszel a kávédba, akkor egy bögre ebből a meleg italból máris csak 60 kalória körül lesz. Ez a jelentős eltérés az alakodon is meglátszik majd.

ivas2.jpg ()

Vesd be a teák zsírégető hatását!

A legjobb természetes zsírégető italok a teák: ízesítetlenül nem tartalmaznak kalóriát, táplálják a szervezetet és felpörgetik az anyagcserét. Évszaktól és hangulattól függően hidegen és melegen is fogyaszthatók. Ne kövesd el azonban azt a hibát, hogy rengeteg cukrot, mézet és boltokban kapható, műcitromlevet öntesz a teádba! A jó gyógyteák magukban is élvezetesek, csak meg kell szokni az ízüket, ha mégis mindenképp ízesíteni akarod a teád, akkor tegyél bele gyömbért és frissen facsart citromlevet, amelyek tovább fokozzák a zsírégető hatást. 

Igyál újra tejet!

A felnőttek többsége egyáltalán nem iszik tejet, pedig a kalciumhiány jelentősen le tudja lassítani az anyagcserét. Amerikai kutatók rámutattak, hogy azok, akik naponta három adag tejet ittak, fokozatosan vesztettek lerakódott zsírtömegükből, főleg a kritikus hasi területen, míg a másik csoportnál, akik nem ittak tejet, ugyanolyan étrend mellett, mindez nem volt megfigyelhető. A legtöbb felnőtt szervezete azonban nehezen bontja le a tehéntejet. Ha nálad is jelentkeznek a kellemetlen tünetek a tehéntej ivása után, akkor fogyassz helyette szójatejet. Magas aminosav-tartalma gyorsítja az anyagcserét, bontja a zsírt, növeli az izomtömeget és csökkenti a koleszterint. Hozzáadott kalciumos változata a legjobb választás.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X