Főoldal > DIÉTA > Ronda, de finom és még fogyaszt is!

Ronda, de finom és még fogyaszt is!

egészségesétkezésétrendronda
0

Írta:

Bár ezek az ételek nem túl bizalomgerjesztőek, érdemes őket felvenni az étlapra, mert segíthetnek a fogyásban is.

Kelbimbó

Talán nem a legdekoratívabb zöldségek közé tartozik, de nem csoda, hogy az anyák folyamatosan tukmálják a gyerekeikbe, hiszen a kelbimbó tele van a sejtek egészséges növekedéséhez szükséges elemekkel, valamint a nőknél és férfiaknál is fenntartja az egészséges hormonális egyensúlyt.

Gyömbér

A gyömbér igazi csodanövény. Javítja az emésztést, csökkenti a gyulladást, ráadásul hatékonyan be lehet vetni a megfázás és influenza ellen is. Ételmérgezés esetén is kitűnő természetes gyógyír. Erős fájdalomcsillapító hatással bír, valamint migrén és gyomorégés ellen is bizonyítottan hatékony.

rondacikk1.jpg ()

Gomba

A gomba a diétázók egyik legjobb választása, hiszen alig van benne kalória, ráadásul koleszterin-és zsírmentes. Kiváló B-vitamin forrás, és azon kevés növények egyike, mely segíti a kalcium felszívódását a csontokban hála a benne lévő D-vitaminnak, mely emellett a szív-és érrendszeri megbetegedéseket is orvosolja, csökkenti a magas vérnyomást, és erősíti az immunrendszert.

Kefir

Sokan ódzkodnak az erjesztett élelmiszerektől, pedig kevés olyan egészséges termék található az élelmiszerpolcokon, mint a kefir. Lehetőleg a probiotikus változatot válaszd, mely rengeteg fehérjét és kalciumot tartalmaz, mindemellett az emésztést is rendbe teszi.

Füge

Talán nem olyan csábító, mint egy nagy, piros alma, de legalább olyan egészséges. A füge tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mindemellett édes ízének szinte lehetetlen ellenállni.

Zellergyökér

A zellergyökér kitűnő K-vitamin és élelmi rostforrás. Előbbi felelős az erős csontokért, és a csontritkulás megelőzéséért, utóbbi pedig a megfelelő emésztésért. Ráadásul egy szál mindössze 30 kalóriát tartalmaz.

Alga

Ez a tengeri növény rengeteg jódot tartalmaz, mely a megfelelő növekedésért és fejlődésért felelős. A jód emellett a pajzsmirigy számára is elengedhetetlen kellék, ugyanis ez a szervünk felelős többek közt a hormonszabályozásért is.

rondacikk2.jpg ()

Szardínia

Legközelebb, ha bevásárolni mész, ne felejts el beszerezni konzerves szardíniát (bár még jobb, ha a halas pultnál kérsz egyet), ugyanis ez a tengeri hal tele van omega-3 zsírsavakkal, mely jó hatással van az agy működésére, ráadásul a fogyásban is segít.

Fekete fokhagyma

Bár nálunk még nem annyira elterjedt ez a növény, mely belülről leginkább egy széndarabra hasonlít, pedig a sima fokhagymával szemben kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, emellett rákmegelőző hatással is bír.

Máj

A máj valószínűleg a kedvenc ételeink listájának legalján szerepel, már csak esztétikai okok miatt is, pedig nagyon is ízletes fogásokat lehet belőle készíteni. A máj tele van B-vitaminnal és vassal, mely a nők számára különösen fontos a vérszegénység miatt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X