Főoldal > DIÉTA > Pörgesd fel az anyagcseréd 10 egyszerű trükkel!

Pörgesd fel az anyagcseréd 10 egyszerű trükkel!

anyagcserediétaétkezésfogyásmetabolizmustrükk
0

Írta:

Fogadd meg ezeket a tanácsokat, hogy jobban és hatékonyabban működhessen az anyagcseréd!

1. Egyél eleget!

Egy átlagos nő napi energiaszükséglete 1200 kalória. Ha ezt drasztikusan megcsapolod, az anyagcseréd takarékra áll, és a szervezeted elkezdi bontani például az izomszöveteket is, melyek a kalóriaégetésben nagy szerepet játszanak. A kiéhezett szervezet minden lehetőséget megragad, hogy egy kis energiát raktározzon, így, ha visszaállsz a rendes kerékvágásba, a leadott kilók pillanatok alatt visszajönnek. Éppen ezért 1200 kalória alá ne menj. Inkább sportolj kicsit többet.

2. Reggelizz!

Igen, a reggeli még mindig nagyon fontos, hogy beinduljon az anyagcseréd. Jóval nagyobb az esélyed az elhízásra, ha hanyagolod a reggelit, és a nap kései szakaszában tömöd tele magad. Ha nincs étvágyad, legalább egy joghurtot keverj össze egy kis gyümölccsel. Nem egy nagy procedúra, de ellát energiával délig.

3. Kávézz vagy teázz!

A bennük lévő koffein ugyanis akár 12%-kal is képes megnövelni az anyagcsere hatékonyságát, ami ugye, több elégetett kalóriát is jelent egyben. Nem kell persze literszámra innod a kávét. Elég, ha a nap folyamán elkortyolsz egy-két csészével, ha pedig nem vagy kávéhívő, akkor igyál teát.

4. Fogyassz minél több zöldséget!

Valamint gyümölcsöt. Ugyanis nemcsak létfontosságú vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak tele, de rengeteg rosttal is, melyek szintén nagy szerepet játszanak az anyagcsere felpörgetésében. Ha naponta háromszor fogyasztasz zöldséget vagy gyümölcsöt, nem kell amiatt aggódnod, hogy rosthiányban fogsz szenvedni.

metab2.jpg ()

5. Igyál vizet!

Fogyassz el naponta legalább hat pohár hideg vizet, így egy nap alatt észrevétlenül megszabadulhatsz 50 kalóriától. Kevésnek tűnik? Gondolj bele, hogy egy év alatt ez hány kiló mínuszt jelent!

6. Fogyassz minél több bioélelmiszert!

Hogy miért is? A „normál” zöldségek, gyümölcsök sokszor tele vannak növényvédő szerekkel, melyek nemcsak, hogy egészségtelenek, de egy kutatás szerint a súlygyarapodásban is közrejátszhatnak. Így, ha teheted, mindenképp válaszd a bio változatot, az ízük is sokkal finomabb.

7. Ne hanyagold a fehérjét!

A fehérje ugyanis nélkülözhetetlen az izmok fejlődése számára, mely a kalóriaégetésben is fontos szerepet játszik. Reggelire egy sovány joghurt, ebédre egy kis sovány hús, vacsorára sajt, és máris sokat tettél azért, hogy szervezeted megkapja a neki szükséges fehérjeadagot.

8. Ne feledkezz meg a vasról!

A nők jelentős hányada úgyis vashiányban szenved, mely nemcsak vérszegénységhez és levertséghez, de alacsony anyagcsere-működéshez is vezethet. Megfelelő mennyiségű vashoz sovány húsokból, babból, gabonafélékből, spenótból juthatsz hozzá.

9. Csak egy pohár italt!

Ha nem bírsz ellenállni a második koktélnak, gondolj arra, hogy nemcsak kalóriabomba, de az alkohol az anyagcseréd működését is jelentősen képes csökkenteni, így duplán rosszul jársz.

10. Igyál tejet!

A kalciumhiány igen sok nőt érint, mely nemcsak a csontokra, de a metabolizmusra is kártékony hatással van. Egy pohár sovány tej, joghurt, sajt elfogyasztása-bármily meglepő- csökkenti a zsír felszívódását a szervezetedben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X