Főoldal > DIÉTA > Így fogyhatsz le negatív érzések nélkül!

Így fogyhatsz le negatív érzések nélkül!

diétaétkezésfogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta:

Ki mondta hogy a fogyás csak valami kínkeserves, ördögtől való dolog lehet? Ha betartod a szabályokat, boldogan fogsz búcsúzni a kilóktól!

 

Ha már valaha is próbáltál fogyni, de nem voltál sikeres, annak az lehetett az egyik oka, hogy úgy érezted: a kedvenc ételeid tiltólistára kerültek. Ha a pizzát, a fagyit, a sült krumplit, a csokit, a finom cupcake-eket teljesen ki kell iktatnod, akkor menetrendszerűen jön a sóvárgás.

Ilyenkor nagyon nehéz ellenállni a nem túl egészséges falatoknak, és már nem is lesz olyan fontos a fogyás, csak ehessünk végre egy kocka csokit. Ne add fel azonban örökre, mert több lehetőséged is van rá, hogy sóvárgás nélkül fogyj. Csak ésszel kell csinálni.

Találj alternatívákat!

Egy hatalmas tál tészta persze, hogy nem a legegészségesebb dolog, amit megehetsz, de nem jelenti azt, hogy ne készíthetnéd el a diétádba illeszthető módon. Vásárolj teljes kiőrlésű lisztből készült spagettit, és próbáld ki alacsonyabb kalóriatartalmú feltétekkel, például cukkinivel, tökkel, sovány sajttal, cukormentes paradicsomszósszal. Ha nincs kedved magad alkotni, keress egészséges recepteket! Már maga a főzőcskézés is szórakoztató kihívás lesz az új irányelvek szerint!

Ne iktass ki teljes élelmiszercsoportokat

Se szénhidrát, se glutén, se tej? Nem túl okos lépés, feltéve, ha nincs valamilyen erre vonatkozó érzékenységed. A fogyás valójában életmódváltás, úgy pedig nem lehet egészségesen élni, hogy kihagysz az étrendedből egy teljes élelmiszeripari csoportot. Ahelyett, hogy teljesen letiltanád őket, csak korlátozd a fogyásukat! Egyél szénhidrátot, de inkább teljes kiőrlésű gabonák és gyümölcsök formájában! Válassz alacsony zsírtartalmú tejterméket! Ha szem előtt tartod az adagokat, mindenből ehetsz egy kis ízelítőt, így ugyanolyan elégedettnek érezheted magad, mintha befaltál volna egy egész kakaós csigát.

fogy2.jpg ()

Tervezz!

Egyél többször kevesebbet, így elkerülheted a kínzó éhségérzetet. Két-három óránként rágcsálj el valamilyen egészséges snacket, így higgadt tudsz maradni akkor is, amikor az egyik munkatársad egy tálca cupcake-kel érkezik be a születésnapján. Ha napi ötször eszel, meg fogsz elégedni egy fél sütivel is, hiszen nem kopog a szemed az éhségtől.

Engedj meg magadnak egy kis kényeztetést minden nap!

Teljesen természetes, hogy vágysz azokra az ízekre, amelyeket korábban is ettél. Sőt, az is lehet, hogy eluralkodik rajtad a „Most akarom!”-hangulat. De ezt meg tudod előzni, ha minden nap, ugyanabban az időben megjutalmazod az ízlelőbimbóidat egy kis finomsággal. Például egy kocka étcsokival vagy egy marék egészséges csipsszel. Csak arra figyelj, hogy tartsd meg a mértéket: mindenből csak egy kicsit.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X