Főoldal > DIÉTA > Hidratáld magad étkezéssel!

Hidratáld magad étkezéssel!

almaételfolyadékgörögdinnyegyümölcshidratációsárgarépauborkazöldség
0

Írta:

Az a jó a nyárban, hogy amellett, hogy süt a nap, és jókedvűek az emberek, a kertek és a piacok roskadásig telítettek a friss zöldségekkel és gyümölcsökkel. Sokszor nem is kívánunk mást, mint egész nap ezeket. Tudd meg, melyek a legjobb szomjoltók, és miből érdemes a strandra is magaddal vinned legalább egy dobozkával.

A magas víztartalmú zöldségek és gyümölcsök nem csak ízük, de kalóriaszegény tulajdonságuk miatt is igencsak kedveltek. Nem beszélve arról, hogy nagyon nem mindegy, hogy az izzadással elvesztett folyadékot mivel pótolod. A tiszta víz fogyasztása mellett érdemes minél több magas víztartalmú zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanod, amik amellett, hogy kiváló szomjoltóak, még el is telítenek, és a méregtelenítési folyamatokban is igen intenzíven vesznek részt.

Uborka

Nem véletlenül a nyár egyik nagy kedvence az uborka. Sokféle felhasználási módja miatt igen széles körben elterjedt zöldség, de azt már csak kevesen tudják, hogy az egyik legnagyobb, 96% víztartalommal rendelkező növényünk. Kitűnő választás akár vacsira is, ha készítesz hozzá például egy fokhagymás, kefires mártást, és ráadásul tuti, hogy nem fogsz elhízni tőle.

Paradicsom

A paradicsom nem csak az olaszok kedvence. Szerencsére már mi, magyarok is egyre több ételt színesítünk ezzel a fantasztikus növénnyel. Készíthetsz belőle levest, szószt és legfőképpen isteni salátákat. Csaknem 94%-os víztartalma miatt nem kell aggódnod, ha éppen fogyókúrázol. Egyél belőle minél többet, és nem csak éhségedet, de szomjúságodat is csillapítani fogja.

Görögdinnye

A nyár tagadhatatlanul legnagyobb slágere a görögdinnye. Egyszerre ízletes és egészséges, szomjúság- és éhségűző is. 91,5%-os víztartalma teszi a nagy kánikulában a legkedveltebb gyümölccsé. Fogyaszd a napszak bármely szakában. Ha még otthon kivágod a héjából, feldarabolod, és a hűtőbe teszed, másnap fantasztikus hűsítőként fog szolgálni akár a munkahelyeden vagy, akár a strandon sütteted magad.

31266519 - beautiful young woman holding watermelon against red background

Alma

Az almában az a jó, hogy mindig hozzá lehet jutni, akár télen, akár nyáron kívánod meg. Igazából minden nap kellene belőle fogyasztanod, aminek nyáron azért van különösen nagy jelentősége, mert 90,5%-os víztartalma miatt még a megfelelő folyadékpótlásban is nagy segítségedre lehet.

Sárgarépa

Lehet, hogy nem a sárgarépa jutna legelőször eszedbe, ha magas víztartalmú élelmiszerekről van szó, de képzeld, ez a zöldségféle is igen magas, 88,5% víztartalommal rendelkezik. Ebben a zöldségben az a jó, hogy kitűnő választás, ha egy kis rágcsára vágysz. Nincs más dolgod, mint megpucolni, esetleg vékony szeletekre vágni, hűtőbe tenni, és másnap már nem kell azon törnöd a fejed, hogy mit kellene enni tízóraira.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X