Főoldal > DIÉTA > Diétás jolly joker: 3 tuti zabpelyhes recept

Diétás jolly joker: 3 tuti zabpelyhes recept

diétareceptreggelizabkásazabpehely
0

Írta:

A zabpehely a diétázók egyik kedvenc étele, próbáld ki te is ezeket a finom, egészséges és fogyasztó recepteket!

Csokis zabpehelycsoda

Reggel kipattansz az ágyból, és rohannod kell? Ezt a főzés nélkül elkészíthető, egészséges reggelit már viheted is, ha még lefekvés előtt elkészíted, és hagyod éjszaka összeérni.

Hozzávalók: (egy adaghoz)
Fél csésze zabpehely
Fél csésze alacsony zsírtartalmú tej
1 púpozott evőkanál natúr kakaópor
1 evőkanál chia mag
1 teáskanál édesítőszer
Fél feldarabolt banán

Elkészítés:
Dolgozd össze egy tálban a zabpelyhet az édesítőszerrel, a magokkal, a kakaóporral és a tejjel, fedd le, és tedd a hűtőbe éjszakára. Reggel alaposan keverd össze! A tetejére rakd a banándarabokat, és már fogyaszthatod is! (Megjegyzés: ha szükségesnek érzed, reggel önts még hozzá tejet, ameddig el nem éred a kívánt állagot.)

zab2.jpg ()

Zabpelyhes fehérjepalacsinta

A zabpelyhes palacsinták igazi fehérjebombák a túrónak és a tojásfehérjének köszönhetően, így egy igazán tartalmas és fogyókúrás reggelihez juthatsz általuk.

Hozzávalók: (2-3 adaghoz)
Egy csésze zabpehely
Fél csésze zsírszegény túró
8 tojásfehérje
2 teáskanál vanília
Fél teáskanál fahéj

Elkészítés:
Melegítsd közepes lángon az olajat a serpenyőben, majd keverd csomómentesre egy mixer segítségével a hozzávalókat. Süsd ki a tésztát úgy, mintha palacsintát sütnél! Amikor a tészta felpúposodik, fordítsd át a másik oldalára és hagyd így, amíg a közepe is átsül és mindkét oldala enyhén megbarnul. Ha elkészült, a tetejére szórhatsz szerecsendiót, vagy akár friss gyümölcsöt is.

Reggeli zabpelyhes parfé

Használd ki a szezonális bogyós gyümölcsöket, és fogyaszd el őket parfénak lehűtve, zabpehellyel, és krémes görög joghurttal kombinálva.

Hozzávalók: (egy adaghoz)
Fél csésze főtt zabpehely lehűtve
Fél csésze görög joghurt
Szezonális bogyós gyümölcs tetszés szerint

Elkészítés:
Vegyél egy nagyobb üvegpoharat és önts az aljára negyed csésze görög joghurtot. Erre rakj negyed csésze lefőzött zabpelyhet, majd helyezz rá egy marék friss gyümölcsöt. Készíts még egy ilyen réteget, hűtsd le, és már élvezheted is az egészséges parfét!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X