Főoldal > DIÉTA > 4 dolog, amit nem tudtál a homoktövisről

4 dolog, amit nem tudtál a homoktövisről

egészséggasztrogyümölcshomoktövis
0

Írta:

Az utóbbi időben hírnevet szerzett magának a sárgás gyümölcsű homoktövis. Készült belőle gyümölcslé, fagyi, tea, lekvár, szörp, tehát számos formában fogyaszthatjuk.

Talán eddig is tudtad, hogy rendkívül magas a C-, B- és K-vitamin tartalma, rengeteg esszenciális zsírsav és antioxidáns teszi kimondottan egészségessé, de elárulunk 4 dolgot, amit még érdemes megjegyezned a homoktövissel kapcsolatban.

A fiatalság elixírje

Magas antioxidáns tartalma miatt segít lelassítani a szervezetünk öregedését. A flavonoidoknak nevezett vegyületek fiatalon tartják a sejteket, hiszen hatékonyan lépnek fel a káros hatások ellen. A homoktövis továbbá tisztítja, méregteleníti a májunkat, javítja a működését, ezzel is elősegítve a sejtek regenerálódását.

A bőrünk barátja

Gyulladáscsökkentő és hámosító hatásának köszönhetően támogatja a sebek és bőrbetegségek gyorsabb gyógyulását. A legújabb kutatások azt is bizonyítják, hogy a száraz és az érzékeny, irritált bőrre is kedvezően hat, ráadásul megfékezi a baktériumokat is, mielőtt el tudnának terjedni. A fiatal, szép bőr tehát homoktövisért kiált!

homoktovis2.jpg ()

Az immunerősítés bajnoka

A homoktövisben található értékes anyagok erősítik az immunrendszerünket, ezáltal fokozódik a szervezetünk ellenállóképessége. A kialakuló problémák megelőzése nagyon fontos az egészségünk megőrzésében, mindenki számára hasznos. Akinek gyengébb az immunrendszere (gyerekek, betegeskedők, idősek), annak kötelező lenne napi egy pohár homoktövissel dúsított gyümölcslé fogyasztása! Az érfalaink rugalmasabbá válnak, a koleszterinszintünk csökken, így elsősorban az érelmeszesedést, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását előzhetjük meg.

A fogyókúra királya

A diétázók kedvence, hiszen növeli a bőrszövetek feszességét, fokozza a bőr rugalmasságát. Ennek az áldásos hatásának köszönhetően segít elkerülni a súlyingadozással járó narancsbőr megjelenését. Mivel fokozza az anyagcserét, garantált, hogy megszabadulunk néhány pluszkilótól, így nagyon hálásak lesznek a kötőszöveteink, hogy felkészültebben, feszesebben követhetik a változást.

Ennyi pozitívum ugye téged is meggyőzött? Voksolj te is a homoktövis mellett! Hisz mindenünk a gyümölcs.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X