Főoldal > DIÉTA > Fogyj hatékonyan joghurt diétával!

Fogyj hatékonyan joghurt diétával!

diétajoghurt
0

Írta:

Szinte nincs is olyan ember, aki ne nassolgatna el olykor egy-egy pohár ízletes joghurtot. Szerencsére már egy diéta is épült rá, hiszen nemcsak finom és frissítő, hanem igazán egészséges is, ráadásul a felesleges kilóktól is megszabadíthat.

 

Gyomorbarát diéta

Olykor-olykor mindannyiunkkal előfordul, hogy a kelleténél többet eszünk, ami bizony különböző gyomorbántalmakban mutatkozik meg. Persze a habzsoláson kívül a sok gyógyszer, a sok adalékanyag és kemikáliák, mind negatívan befolyásolják szervezetünk állapotát.  Bizonyára tudod, számtalan baktérium lakozik a bélfalainkon, hogy megóvjanak minket a káros mikroorganizmusoktól, ám a nem megfelelő életmód egyik következménye, hogy a „jó” baktériumok száma lecsökken, így nem tudnak elég immunitást biztosítani számunkra. Hogy mi lehet ennek a következménye? Jobb esetben ingerlékenyebbekké és fáradékonyabbakká válunk, viszont ha huzamosabb ideig fennáll ez az állapot, akkor az könnyen emésztési zavarokhoz és fertőzésekhez, sőt, máj- és vesekárosodáshoz is vezethet.

Hogy ezt elkerüljük, érdemes időről időre visszaépíteni a hasznos baktériumokat, és erre az egyik legjobb mód a joghurt diéta, mely a francia nők kedvenc diétatípusa. Amennyiben a megfelelő minőségű, és nem az agyoncukrozott változatát választjuk, olyan prebiotikumokat viszünk be a szervezetünkbe, melyek elősegítik ezen mikroorganizmusok szaporodását, így helyreállítják a szervezet normál bélflóráját.

yoghurt2.jpg ()

Igazi kalcium bomba

A joghurt a kefirhez hasonlóan rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mégis, a legnagyobb mennyiségben kacium van benne, mely köztudottan az egészséges és erős csontok záloga. Ezen kívül laktoferrint is tartalmaz, ami segíti a csontokat felépítő sejtek működését, valamint gátolja azokét, amelyek a romlásáért felelősek.

A magas kalcium tartalom azonban nemcsak a vázrendszerünket védi, hanem megóv minket az elhízástól is. Kutatások bebizonyították, hogy azoknál, akik naponta két pohár joghurtot fogyasztanak,  70%-kal csökken az elhízás veszélye. Hogy konkrétan mi az összefüggés a kalcium és a fogyás között, egyelőre még nem tudni pontosan, viszont annyi biztos, hogy hatással van rá. Megfigyelték ugyanis, hogy akik kalciumban gazdag ételeket fogyasztottak, a zsírégetésük akár 20-szor intenzívebb volt. Viszont nagyon fontos, hogy jól nézd meg, milyen joghurtot is vásárolsz, mivel ha nem a megfelelőt választod (pl. túlcukrozott gyümölcsjoghurtot), akkor jótékony tulajdonságai elvesznek, sőt még magadra is szedsz majd pár kilót!

Miből áll a joghurt diéta?

A diétát maximum 2-3 napig tarthatod nehogy hiánytünetek lépjenek fel. Kb. 700 kalóriát fogyaszthatsz, és a joghurt mellett csupán gyümölcsöket, zöldségeket, valamint különböző méregtelenítő teákat, no meg persze szénsavmentes ásványvizet vehetsz magadhoz. Elsőre drasztikusnak tűnhet, viszont a magas vitamintartalomnak hála nem is olyan nehéz kibírni, főleg akkor, ha kevés zabkorpát is keversz hozzá, hiszen ez hamar teltségérzetet okoz. Ha lehet, inkább natúr joghurtot válassz, és otthon, te magad ízesítsd és édesítsd (kevés mézzel vagy sztíviával), mert így biztosan tudni fogod, mit is veszel magadhoz. Amennyiben úgy érzed, nem bírod a diétát, ebédre készíthetsz hozzá egy szelet sovány húst – így akár pár nappal tovább is folytathatod ezt a étrendet. Azonban mielőtt hozzáfognál feltétlenül kérd ki az orvosod tanácsát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X