Főoldal > DIÉTA > A zöld fogyaszt!

A zöld fogyaszt!

algaavokádófogyasztkilóuborkazöldzöld kávézöld teazöldség
0

Írta:

Szeresd a zöld színű ételeket, mert remekül hozzájárulnak a fogyáshoz!

Zöld tea

A zöld tea a legjobb zsírégető ital, mivel már napi egy csésze fogyasztása is hihetetlenül felpörgeti az anyagcserét. Az emésztőrendszerbe került zsírokat azonnal lebontja, így nagyobb étkezések előtt célszerű inni egy bögrével. Ha a napi három főétkezés előtt elkortyolod, akkor könnyedén búcsút mondhatsz a súlyproblémádnak. Az éhségérzetet is csökkenti, ezáltal jelentős kalóriamennyiséget tudsz megspórolni vele. Ráadásul remek antioxidáns, a fiatal és szép bőr megtartását is segíti.

Zöld kávé

A feketekávéval ellentétben, a zöld kávéban benne marad a klorogénsav, amely jelentősen gyorsítja az anyagcserét. Ez a különleges hatóanyag a szénhidrátok zsírrá alakulását is meggátolja. Ezentúl, ha fáradtnak érzed magad, bátran kávézz, de csak a zöldet válaszd! Ne aggódj, a fáradtságot ez is ugyanúgy elűzi, a benne levő koffein ráadásul hosszabb távon és nem hirtelen fejti ki hatását, így egész nap frissebb leszel tőle.

Alga

Az anyagcsere-pörgető algát nemcsak étrend-kiegészítő formájában szedheted, hanem, bármilyen furcsán hangzik, meg is eheted. A kínai étteremben érdemes mindig algasalátát kérni. Az alga nemcsak a zsírt égeti, hanem méregtelenít is, így ideális tavaszi táplálék. Vitamin- és ásványi anyag tartalma olyan kimagasló, hogy szinte felér egy multivitamin-tablettával. Magas rosttartalma hozzájárul az egészséges emésztéshez.

avocado2.jpg ()

Avokádó

Az avokádó nagyon egészséges gyümölcs, bár salátákba téve, vagy krémként fogyasztva inkább zöldségként tartjuk számon. Bár elsőre magasnak tűnik a kalóriatartalma (160 kcal/100 g), mégis megszabadítja a szervezetet a káros zsíroktól, ezt az áldásos hatását pedig glutathion tartalmának köszönheti. Telítetlen zsírokat tartalmaz, B-vitaminjai pedig jótékony hatással vannak az anyagcserére. A benne található lecitin az emésztést segíti. Még egy érv nyári fogyasztása mellett: védi a bőrt a napozás káros hatásaitól.

Brokkoli

A brokkoli leginkább rákellenes hatása miatt népszerű, de a fogyókúrák során is elmaradhatatlan. Bővelkedik kalciumban és rostban, ezáltal gyorsítja az anyagcserét. Magas kalciumtartalma miatt, edzéssel párosítva, szép, szálkás izmaid lesznek tőle. A benne található króm segíti a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék emésztését, egyensúlyban tartja a vércukorszintet. Vegetáriánusoknak kifejezetten ajánlott magas vastartalma miatt. Csak párold, és ne főzd túl, hogy megmaradjon értékes vitamin- és ásványi anyag tartalma.

Spárga

A spárga nem véletlenül lett Hollywood kedvenc étele, alig tartalmaz kalóriát, egyáltalán nincs benne zsír és koleszterin. Anyagcsere-pörgető és méregtelenítő hatása igen közkedveltté teszi. A májat és a vesét regenerálja, tisztító hatása egyedülálló. Egy spárgadiéta nemcsak súlyunkat csökkenti és egészségünket óvja, hanem a bőr tónusát is rövid időn belül láthatóan javítja. Így nem kell aggódnunk a fürdőruhában a narancsbőr miatt.  

Uborka

Az uborka is negatív kalóriás zöldség, 100 grammban csupán 9 kalória rejlik, 96%-a víz. A benne található tartonsav nem engedi, hogy zsír halmozódjon fel a szervezetben. Káliumban gazdag, így jó vizelethajtó. Méregtelenítő kúrához kiváló, mivel kihajtja a szervezetben felhalmozódott káros és felesleges anyagokat. A rost és a vitaminok nagy része a héjában található, így nem tanácsos meghámozni. Érdemes italként is kortyolgatni, hiszen az uborkalé kellemes hűsítő ital, amely alakunknak is kedvez, szemben a buborékos, cukros üdítőkkel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X