Főoldal > DIÉTA > A nagy hűtődiéta – megmutatjuk, mit, hogyan, hová

A nagy hűtődiéta – megmutatjuk, mit, hogyan, hová

diétafogyásfogyókúragasztrohűtőtáplálkozás
0

Írta:

Így pakolj a hűtődben, hogy segítsd a fogyást és az egészséges életmód követését!

Egymás mellett egészségesebb

Pakold egymás mellé a hűtőben, amit együtt fogyasztásra szánsz, például tedd a joghurtot a gyümölcs mellé, vagy a zöldséget a tejfölös mártogatós mellé. Így emlékezteted magad, hogy egészségesen is lehet nasizni, és gyorsan megtalálod a hozzávalókat is.

Tovább friss

Tedd a fűszernövényeidet vízbe, húzz rájuk egy műanyag tasakot úgy, hogy levegőt kapjanak, és rakd őket a hűtőbe. A pára miatt tovább frissek maradnak, és ha minden nap látod őket, többször eszedbe jut főzni is velük. Csak arra figyelj, hogy pár naponta cseréld alattuk a vizet!

Adagolj

Sajtra vagy csokira vágysz, de ha elkezded, nem tudod abbahagyni? Tedd el őket porciózva, kis tálkákban! Így kisebb az esélye, hogy túlzásba esel, hiszen már megettél egy egész tállal…

Rejtsd el, ami hizlal

Odavagy a sajtos makaróniért, bár legtöbbször inkább csak a szemed kívánja? Ezen könnyű segíteni: tedd a maradékot nem átlátszó dobozba, rejtsd az egészséges ételek mögé, és máris kisebb a kísértés.

Barátunk, a quinoa

Ismered a quinoát? Ez egy speciális kölesfajta, amit megfőzve köretnek szoktak használni. Nem csupán egészségesebb, mint például a rizs, de képzeld: mivel színes, ezért többnek tűnik. Hitted volna, hogy az optikai trükkök az ételeknél is működnek? Szóval főzz meg egy nagy adag quinoát, tedd a hűtőbe, és egy hétre megvan a köretadagod.

huto2.jpg ()

Szárazon az igazi

A szárított vagy grillezett zöldség (paradicsom, paprika, cukkini, padlizsán stb.) szintén szuper köret bármilyen hús- vagy halféléhez, és a legjobb, hogy ha nagyobb adagot készítesz belőle, hűtőben napokig eláll. Tedd jól látható helyre!

Salsa time

A salsa és a többi taco-szósz azért is szuper, mert sokkal kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint mondjuk a majonéz vagy a ketchup, és hűtőben jó sokáig elállnak. Próbáltad már ízesíteni velük a csibeburgert? Itt az ideje!

Éljen a gyümifröccs

Hogyan lesz sokkal egészségesebb a gyümölcslé, és egyúttal tovább is tart? Adj hozzá 2-1 arányban ásványvizet! A meleg napokon igazi frissítő élmény, és mivel a gyümölcsleveknek alapvetően magas a cukortartalmuk, sokkal kevésbé “káros”.

Válassz „jó” sajtot

A zsíros, félkemény sajtok helyett válaszd inkább a keményebb fajtákat, mint a parmezán vagy az Asiago – nem csupán azért, mert kisebb zsírtartalmúak, hanem, mert ha fel akarod őket használni, vágás helyett reszelned kell, így pedig önkéntelenül is kevesebbet használsz belőlük.

Hidratálj

…méghozzá különleges módszerrel: minden reggel tegyél egy nagy üvegkancsóba vizet, amit citrommal, lime-mal, gyömbérrel, mentával vagy akár némi gyümölccsel ízesítesz, és rakd a hűtőbe. Hidd el, már ránézni is olyan frissítő lesz, hogy azonnal megkívánsz egy pohárral!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X