Főoldal > DIÉTA > 8 elképesztő érv a papaya mellett

8 elképesztő érv a papaya mellett

alakantioxidánsásványi anyagdéligyümölcsdiétaegészségesétkezésfogyásgyümölcshatóanyagpapájapapayarákellenestáplálkozástestvitamin
0

Írta:

Gazdag történelme és rengeted egészségügyi előnye mellett a papaya egy olyan gyümölcs, melyet még többször kellene fogyasztanod!

Tele van antioxidánsokkal és számtalan betegség kialakulását gátolja. Emellett olyan esszenciális tápanyagokban gazdag, melyekre a szervezetednek minden nap szüksége van. Gazdag élelmi rostban, rézben, folsavban, magnéziumban és C- és A-vitaminban. Egy közepes méretű papaya fogyasztása minden nap elegendő, hogy élvezd a gyümölcs nyújtotta előnyöket. Íme néhány előny, hogy maximálisan ki tudd élvezni a papayát.

1. Egészségesen tartja az immunrendszered

A papaya az egyik legjobb C-vitamin forrás – a napi szükséglet 200%-át tartalmazza. A C-vitamin pedig segít az immunrendszer egészségesen tartásában, emellett pedig egészséges bőrt és magas energiaszintet biztosít. A C-vitamin olyan betegségek elkerülésében is segít, mint a cukorbetegség, szívbetegségek és a rák bizonyos típusai.

2. Egészségesen tartja a szemet

A répa nem az egyetlen A-vitamin forrás. A papaya tartalmaz A-vitamint, flavonoidokat, például béta-karotint és luteint, melyek segítenek megőrizni a membránok egészségét, és megelőzik a korral járó makula degenerációt. Ha túl sok időt töltesz a számítógép előtt, próbálj papaya smoothie-t inni a szemed egészségéért!

3. Csökkenti a rák kockázatát

A magas antioxidáns tartalmának köszönhetően a papaya segít a rákos megbetegedések elkerülését. A flavonoidok és fitonutriensek a papayában lekötik a szabad gyököket és a sejtek egészségét is segítik. Tanulmányok igazolják, hogy a rendszeres papayafogyasztás segíti elkerülni a vastagbél és a prosztata rákos megbetegedését. Jó érvnek hangzik a több papaya mellett, nem?

4. Fiatalon és egészségesen tartja a bőrt

Senki nem tudja visszafordítani az időt, azonban lassíthatod a folyamatot, ha sok egészséges ételt fogyasztasz. A papaya kiváló öregedésgátló, köszönhetően magas A- és E-vitamin és béta-karotin tartalmának. Harcol a ráncokkal, megelőzi a bőr károsodását, egészségesen és fiatalon tartja.

papayas2.jpg ()

5. Jó az emésztésnek

A papaya jól ismert emésztést segítő tulajdonságáról. Egy papain nevű enzimet tartalmaz, mely egészségesen tartja az emésztőrendszered. Tegyél papayát a reggelidbe, edd vacsorára vagy idd smoothie-ként, hogy növeld az emésztésed gyorsaságát és javítsd az emésztőrendszered állapotát!

6. Segíti a hajnövekedést

A papaya puhítja a hajat, természetes fényt ad neki, megakadályozza a korpásodást és segíti a növekedését. Fogyassz reggelire vagy ebédre papaya smoothie-t, vagy csinálj egy papaya hajpakolást, hogy elérd a várt hatást! Keverj össze ½ csésze sima joghurtot egy simára turmixolt papayával, kend fel a hajadra és hagyd rajta 40-45 percig!

7. Csökkenti a menstruációs fájdalmakat

A papaya hatékony a menstruációs görcsök ellen, csökkenti a fájdalmat és segít, hogy jobban érezd magad. A papain enzim segíti a véráramlást, ezzel enyhíti a menstruációs fájdalmakat. Adj neki egy esélyt, hátha segít!

8. Segíti a fogyást

Csupán attól, hogy papayát eszel, nem leszel vékonyabb, ha nem folytatsz egészséges életmódot és nem diétázol. Azonban ez a gyümölcs segít, hogy tovább érezd a teltségérzetet. A papaya egy kiváló, egészséges nasi, csak úgy, mint a joghurt vagy a saláta. A papaya alacsony cukor- és kalóriatartalmú, egy csésze csupán 120 kalóriát tartalmaz.

A papaya egy sokoldalú gyümölcs. Használhatod sütikbe, salátákba, smoothie-kba, csinálhatsz saját papaya chipset, eheted nyersen (csak arra vigyázz, hogy érett legyen!). A papayának rengeteg az egészséges előnye, a fenti pont csak a 8 legkiemelkedőbbet mutatta meg.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X