Főoldal > DIÉTA > 7 ok, miért kóstold meg a fehér epret!

7 ok, miért kóstold meg a fehér epret!

ásványi anyagdiétaegészségeseperfehér eperfogyásgyümölcspineberryszénhidrátvitamin
0

Írta:

Itt az ideje, hogy megismerkedj a fehér eperrel, vagy más néven ananászeperrel. Ugyanis nagyon sok erős antioxidáns található benne. Ugyanúgy használhatod, akár a földiepret.

Íme 7 érv, hogy miért is próbáld ki ezt a különleges gyümölcsöt. Meg fogsz lepődni, mennyi mindent tehet érted a fehér eper.

1. Feltölt rosttal

Nem számít, milyen diétát csinálsz, mindig figyelj oda a rostbevitelre! A rost tartja az emésztőrendszered egészségesen, csökkenti a koleszterinszintet, megelőzi az emésztési zavarokat és szívproblémákat. A rost sokáig tartó teltségérzetet biztosít. Egyél fehér epret és sokkal könnyebben éred el a vágyott alakot!

2. Megelőzi a születési rendellenességeket

Várandós vagy? Gyereket szeretnél? Illeszt be a fehér epret az étrendedbe és megelőzheted a születési rendellenességek kialakulását. A fehér epernek ugyanis rendkívül magas a folsav tartalma, mely rendkívül fontos minden nő számára. Ha nem is tervezel gyereket vállalni a közeljövőben, akkor is fogyaszd a fehér epret, mert ezzel is javítod az egészséged!

3. Feltölti az antioxidáns-raktárakat

Az emberek általában tisztában vannak az antioxidánsok előnyeivel, de nem mindig tudják, mik a legjobb forrásai. A fehér eper nagyon magas antioxidáns-tartalmú, segíti a test oxidációját alacsonyan tartani, és néhány komoly betegséget is megakadályoz, mint a szív- és érrendszeri betegségek és a rák bizonyos csoportja. Egyél sok fehér epret nyersen, hogy fenntartsd a testedben antioxidáns-tartalmat!

4. Feltölti az A-vitamin készleteket

Az A-vitaminnak fontos szerep jut a csontok növekedésénél, látásnál, egészséges immunrendszernél. Sőt, a fogaidat és ínyedet is védi. A fehér eper kiváló A-vitamin forrás. Ez az egyik legfőbb oka, amiért ajánljuk. Adj néhány gyümölcsöt a vizedbe vagy idd smoothie-ként, hogy élvezhesd az előnyeit!

fehereper2.jpg ()

5. Magasan tartja az energiaszinted

A fehér eper viszonylag nagy mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, de ez nem azt jelenti, hogy fogyókúra idején kerülnöd kellene. Habár a szénhidrát arról hírhedt, hogy súlygyarapodást okoz, a szervezetednek szüksége van rá és igazán jó, ha olyan élelmiszerekből viszed be a mennyiséget, mint az eper. A fehér eperben található szénhidrát növeli az energiaszinted a nap folyamán.

6. Erősíti az immunrendszered

A fehér eper az egyik legjobb C-vitamin forrás, a C-vitaminról pedig köztudott, hogy erősíti az immunrendszert. Amikor az immunrendszered erős, gyorsan és hatékonyan harcol a baktériumokkal, vírusokkal, kórokozókkal. Fogyassz fehér epret és erősítsd az immunrendszered hatékonyan!

7. Segíti a szíved egészségét

A fehér eper tele van esszenciális táplálékokkal. Ilyen például a már említett folsav, mely elengedhetetlen a szív egészségéért. De ezen felül a folsav segítségével a vérnyomást is kontroll alatt tarthatod. Az alacsonyabb vérnyomás pedig számtalan élettani előnnyel jár, például csökkenti a szívroham kockázatát. Ez azért elég jó érvnek hangzik, nem?

Most már ismered, milyen előnyöket nyújthat a fehér eper, mire vársz? Menj és szerezd be minél előbb ezt a gyümölcsöt! Az élettani előnyei mellett az íze is fenséges, nem fogod megbánni!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X