Főoldal > DIÉTA > 6 bikinigyilkos étel, amit hagyj ki, ha strandra mész

6 bikinigyilkos étel, amit hagyj ki, ha strandra mész

bikinidiétaegészségételgasztrogázosodáspuffadásstrandtáplálkozás
0

Írta:

Tudjuk, hogy keményen felkészültél velünk az idei bikiniszezonra: csupa egészséges étellel és rendszeres edzéssel. Azt gondolnád, nincs más hátra, mint beszerezni azt a bikinit, amely előnyösen kiemeli az alakod, és természetesen a legújabb trendeknek is megfelel, pedig legalább ilyen fontos, hogy strandolás előtt elkerüld az alábbi puffasztó ételeket.

 

Szénsavas italok

Remélhetőleg a diéta alatt már búcsút mondtál a cukros üdítőknek, de a szénsavas ásványvíz sem a legjobb választás, ha a strandolás a cél. Azt javasoljuk, kerüld az összes szénsavas ital fogyasztását, hogy lapos maradjon a hasad, és élvezhesd a rád szegeződő elismerő, vagy éppen irigy, pillantásokat.

A sós ételek vagy a hozzáadott só nem feltétlenül okoz gázosodást, de az biztos, hogy visszatartja a vizet a szervezetben. Bár a strandolás előtti chips a barátokkal igen jól tud esni, válassz inkább olyan ételt, amely kevesebb nátriumot tartalmaz, hogy a legjobb formádat hozhasd a vízparton.

Keresztesvirágú zöldségek

Ha a hosszú távú fogyás a cél, ezek a zöldségek kitűnő választások, de soha ne fogyassz brokkolit, karfiolt, káposztát és kelkáposztát, mielőtt elindulsz a strandra.  Ugyanis többen nem tudják megemészteni a bennük rejlő komplex cukrot, amely puffadáshoz vezet. 

Rágógumi

Bár ártatlannak tűnik, ne csodálkozz, ha a rágózás miatt felpuffad a hasad! Ugyanis rágás közben rengeteg levegőt is nyelünk, ami felelős a kellemetlenségért.

bikini2.jpg ()

Cukros koktélok

Ki nem álmodott még arról, hogy a tengerparton, egy nyugágyon fekve jéghideg koktélokat szürcsöl? Bár a piña colada és a mojito hozzá tartozik a lazításhoz, a velük bevitt extra cukor nem segít abban, hogy jól mutass a falatnyi bikinidben. Akár cukorral, akár mesterséges édesítőszerrel készítik, magas fruktóz tartalma miatt jelentős puffadást okoz.

Tejtermékek

Bármilyen mértékű laktózintoleranciád van, kerüld a tejtermékeket, különösen nyáron. A gázosodás, a puffadás és az egyéb kellemetlen tünetek elkerülése miatt a legjobb, ha nemet mondasz ezekre a táplálékokra.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X