Főoldal > DIÉTA > Két nap, mínusz két kiló

Két nap, mínusz két kiló

diétafogyásfogyókúragasztrokalóriarecept
0

Írta:

Ne hagyd ki ezt a diétát, ha hosszan tartó kúrákba nem akarsz belevágni, mert nincs elég önfegyelmed és kellő kitartásod, ráadásul csak egy kis súlyfölöslegtől akarsz megszabadulni.

Ám ne feledd, nincsenek csodák: sikert akkor érsz el, ha a helyes étrend kialakítása mellett vállalod a legalább napi fél óra mozgást, amit megspékelsz lazító, stresszoldó feladatokkal.

A felvezető

Mielőtt belevágnál a két napos diétába, a legjobb, ha az előző délutánt a ráhangolódásnak szenteled: sétálj jó fél órát a friss levegőn és vacsorára  már könnyebb ételt egyél az eddigieknél. Vágj kockákra egy szelet ananászt, 3 szál zellert (zöldjével együtt), egy almát és egy csomag újhagymát. Majd egy pohár natúr joghurtban keverj el egy evőkanál tökmagot egy kevés zsályával, és öntsd a salátára. Ha szereted, igyál mellé egy pohár zsírszegény tejet, szerecsendióval fűszerezve.   

1. Nap

Ébredés után nyújtózz nagyot az ágyban, így javíthatod a vérkeringésed.

Reggeli

Anyagcseréd serkentésére étkezés előtt igyál meg egy pohár ásványvizet, 3 evőkanálnyi almaecettel keverve. Majd egyél meg 1 pohár natúr joghurtba kevert 3 evőkanál – előző este vízbe áztatott búzaszemet, három evőkanál kukoricapelyhet, egy jó marék felolvasztott, fagyasztott málnát, egy szelet kockára vágott ananásszal és egy kivivel. 

Jöhet az alakformálás

Kezd a  mellfeszesítéssel: vegyél mindkét kezedbe 1-1 másfél literes, teli ásványvizes palackot, emeld vállszélességben mellmagasságba és tárd szét a karjaidat – közben számolj tízig –, majd húzd vissza a mellkas elé. Ismételd tízszer. Hogy a hasad is laposabbá váljon: ülj egy szék szélére, és fogd meg a szélét. Lábad emeld fel, és nyújtsd ki. Maradj így tíz másodpercig, utána ismét húzd be. Végezd el hússzor a gyakorlatot.

Tízórai

Negyed liter írót turmixolj össze fél csomag mélyhűtött málnával, maroknyi zellerlevéllel és egy citrom levével.

Ebéd

Egy kis fekete retket és egy csokor újhagymát vágj vékony karikákra. Majd egy teáskanál olívaolajon oldalanként két percig süss 10 dkg csirkemellfilét, majd csomagold alufóliába, és hagyd három percig állni. Ezután vágd csíkokra. A húslét keverd össze két evőkanál szójaszósszal, fél citrom levével, egy zúzott fokhagymával, egy darabka finomra reszelt gyömbérrel és borssal. Edd a húst a fűszeres mártással és a hagymás retekkel.

Légzéstorna a jó emésztésért és a feszes bőrért

Feküdj a talajra, lábad tedd fel a falra. Kezed helyezd a köldöködre, és végezz hasilégzést az orrodon keresztül.

Délutáni mozgás

Félórányi úszás segít a salaktalanításban és a zsírleépítésben.

Uzsonna

Turmixolj össze egy szelet friss ananászt fél citrom levével, öt bazsalikomlevélkével és 1 dl ásványvízzel, majd jégkockával idd meg. Hámozz meg és karikázz fel egy kis sárgarépát, és keverd el negyed kockákra vágott uborkával és egy darab, gerezdekre vágott almával. Végül locsold meg egy teáskanálnyi citromlével, borsozd és öntsd rá a salátára.

Vacsora előtti alakformálás

A feszes és formás fenékért húzd össze popsidat, számolj tízig, majd lazíts. Ismáteld ötvenszer.

Vacsora

Vágj félbe hosszában egy héjában főtt krumplit, tegyél rá egy-egy szelet camembert sajtot, sózd és borsozd meg, majd grillsütőben süsd át. Díszítsd 5 dkg füstölt sonkával és fél, karikákra szelt zöldpaprikával.

uszas2.jpg ()

2. nap

Kezdd a napot hideg zuhannyal, hogy feszessebb legyen a bőröd.

Reggeli

Reggeli előtt tégy egy pohár ásványvízbe három evőkanálnyi almaecetet, és azonnal idd meg, ezzel serkented az anyagcserét. Majd keverj össze 10 dkg zsírszegény sajtot két evőkanál zsírszegény tejföllel és egy kevés citromlével. Kenj meg vele két szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret. Az egyikre almát, a másikra pedig narancsot tegyél.

Reggeli után, ha megteheted, kerékpározz jó félórát, vagy sétálj egy nagyot.

Tízórai

2 dl frissen főzött zöld teához adj fél teáskanálnyi őrölt gyömbért, egy vérnarancs levét és késhegynyi borsot. Hogyha éhes vagy, egy heringet keverj el apróra vágott lilahagymával, fél kemény tojással, ízesítsd mustárral, és osszd el két szelet rozskenyérre.

Alakformálás

Hogy jó legyen a testtartásod, hosszában hajts félbe egy törülközőt, vedd mindkét kezedbe, tedd a fejed mögé, majd nyomd előre. Közben próbáld meg a fejed hátrafelé mozgatni. Ezután fektesd a törülközőt a homlokodra, és húzd a kezeddel hátra. Közben próbálj a fejeddel előrehajolni.

Ebéd

Szeletelj fel vékonyan 25 dkg spárgát és 10 dkg gombát, majd csepegtesd rá egy fél citrom levét. Egy felkockázott paprikát és egy gerezd fokhagymát párolj meg egy evőkanál olajon, adj hozzá 10 dkg tonhalat és süsd két percig. Löttyints rá egy kis citromlevet és ecetet, keverd össze a spárgával meg a gombával és díszítsd fél csokor petrezselyemmel.

Délutáni torna

Feküdj a hátadra a földön, majd lassan ülj fel, közben a karjaidat nyújtsd előre. Csigolyáról csigolyára emelkedj, majd ugyanilyen lassan feküdj vissza. Ismételd tízszer.

Vacsora

Főzd puhára 30 dkg mélyhűtött borsó kétharmadát fél liter húslevesben (akár húsleveskockából is). Turmixold össze, majd add hozzá a maradék borsót és ízesítsd frissen reszelt szerecsendióval. Fogyaszd 5 dkg felkockázott füstölt sonkával és fél kemény tojással.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X