Főoldal > DIÉTA > Az 5 legjobb zsírégető gyümölcs

Az 5 legjobb zsírégető gyümölcs

betegségegészséggyümölcsimmunrendszervitamin
0

Írta:

Alacsony kalória-, magas rosttartalom, vitaminok, ásványi anyagok – ezeket minimum elvárjuk egy gyümölcstől. A kedvenceink azonban még ennél is többet tudnak!

Kajszibarack

A kajszi tele van B5-vitaminnal, így gyorsítja a zsírok lebontását. Gazdag rostforrás, tehát a bélműködés serkentésével gyorsítja az anyagcserét, és a vízháztartásra is jótékony hatást gyakorol. Gyönyörű narancssárga színe sem csak a szépségéért felel: a karotinoidok és a xantofilok, azaz a narancssárga festékanyagok védik a sejteket. Tartalmaz még C-vitamint, niacint, folsavat, és rengeteg vasat, ami ellátja a sejteket oxigénnel, ezzel is fokozva a zsírégetést.

Szilva

A lila gyümölcsöt már régóta használják az emésztőszervi problémák megszüntetésében. A szilva ugyanis magnéziumban és rostban gazdag, így felgyorsítja az anyagcserét, a felesleges zsírokat megköti, így nem tudnak lerakódni. Kiváló B-, E-vitamin és antioxidáns-forrás, igazi védőpajzsot épít a szervezetünkbe a szabadgyökök, a daganatos betegségek és a szív- és érrendszeri problémák ellen.

plum2.jpg ()

Ananász

Gazdag rosttartalma miatt az egzotikus gyümölcs nem csak az anyagcserét gyorsítja fel, hanem segít a méreganyagok kiürítésében is, így kitűnően tisztítja az emésztőrendszert. A benne lévő C-vitamin felturbózza az immunrendszeredet, a magnézium serkenti az anyagcseréd, a kálium szabályozza a vízháztartásodat, a folsav a gyomrod egészséges működéséért felelős, a bromélia nevű enzim pedig segít a fehérjék és a zsírok lebontásában. Már egy pohár gyümölcslé is helyreállítja a szervezeted sav-bázis egyensúlyát.

Narancs

Az alacsony kalóriatartalmú déli gyümölcs kitűnő energiaforrás: A-, B- és C-vitamint, valamint kalciumot, vasat, tiamint és folsavat tartalmaz. Magas rosttartalma felgyorsítja és megkönnyíti az emésztést, a benne lévő pektinek pedig gátolják a zsírok és a koleszterin felszívódását. Ebből következik, hogy csökkenti a vér koleszterinszintjét, így a fogyasztás utáni 3-4 órában garantáltan nem leszel éhes. A narancs nagyon jó méregtelenítő is, mert biztosítja a folyadékháztartás egyensúlyát, ezért előre búcsút mondhatsz a kellemetlen puffadásnak.

Citrom

A vízhajtó hatású „magyar narancs” C-vitaminban gazdag, ezért elősegíti a thyroxin nevű hormon termelését, amely elengedhetetlen a zsírégetéshez. Ehhez csatlakoznak még a flavonoidok, amelyek megsokszorozzák hatást. Bioflavon-tartalma miatt kitűnő vértisztító, így a baktériumokkal, a fertőzésekkel szemben védelmet biztosít. A citromban lévő germánium még a rákos megbetegedések megelőzésében is segít.

Ne feledd, a zsírégető hatás akkor is érvényesül, ha gyümölcslé formájában fogyasztod a kedvenceidet! Ráadásul alaposan lehűtve a nyári hőségben szuper frissítő is. Hisz mindenünk a gyümölcs.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X