Főoldal > DIÉTA > Ronda ételek, amelyeket érdemes fogyasztanod

Ronda ételek, amelyeket érdemes fogyasztanod

aszalt szilvaegészségesfinomgombakefirkelbimbóosztrigapoliprondaszardínia
0

Írta:

Attól még, hogy nem túl bizalomgerjesztőek a következő ételek, számos olyan tulajdonságuk van, amik miatt érdemes őket néha fogyasztani.

Kelbimbó

Ha sosem tudtad elképzelni, hogy az édesanyád miért kényszerít arra gyerekként, hogy kelbimbót egyél, most megkapod a választ: a kelbimbó jelentős mennyiségű brassinint tartalmaz, ami segít az egészséges sejtek növekedésében. Ezen kívül diindolylmethane-t (DIM) is tartalmaz, ami a nők és a férfiak szervezetében egyaránt hozzájárul az egészséges hormonegyensúlyhoz.

Polip

Legközelebb, ha az étlapon meglátod a polipot, tegyél vele egy próbát. Ha megfelelően készítik el, nagyon ízletes és fehérjében gazdag étel. Ezen kívül alacsony a telített zsír tartalma, és omega-3 zsírsavakban gazdag, ezáltal támogatja a szív- és az érrendszer egészségét. Kiváló vasforrás, és számos más vitamin és ásványi anyag is megtalálható benne, mint például az A-,C-, és B-vitamin, a kalcium, a kálium, a foszfor és a szelén.

Kefír

Bármilyen erjesztett étel elsőre rosszul hangzik, azonban a kefir olyan táplálkozási előnyökkel bír, hogy még ezt is elnézzük neki. Nem csak probiotikumokban gazdag, hanem emésztésserkentő hatása miatt rendkívül eredményesen alkalmazható a diétákban is.

 

Szardínia

Legközelebb, ha eltolod a bevásárlókosarat a szardínia mellett a közértben, fordulj vissza és rakj be pár dobozzal. Ez az olajos halfajta ugyanis omega-3 zsírsavakban gazdag, és könnyű, egyszemélyes kiszerelésekben is kapható.

ronda2.jpg ()

Aszalt szilva

Nem csoda, hogy az emberek főleg akkor esznek szilvát, amikor székrekedésük van. Ez a nem túl bizalomgerjesztő gyümölcs azon kívül, hogy jótékony hatással van az emésztésedre, rendkívül gazdag antioxidánsokban is.

Osztriga

Az osztriga kiváló alacsony kalóriatartalmú fehérjeforrás, és az egyik legmagasabb cinktartalommal bíró élelmiszer is egyben. Típusától függően találhatsz rendkívül sós fajtákat is. Igazi ínyencség az orosz osztriga, ami egy kevés tejfölt és kaviárt is magába foglal.

Gomba

Amilyen csúnya (és büdös) a gomba, olyan sokat írhatunk a javára. A legtöbb pozitív jellemző elmondható róla: alacsony kalória-, nátrium- és koleszterintartalommal bír és zsírmentes. Remek B-vitamin forrás és az egyike a valóban diétás D-vitamin forrásoknak (ami a csontok egészségét támogatja azáltal, hogy segíti a kalcium felszívódását). A kutatások kimutatták, hogy a D-vitamin eredményesen alkalmazható a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz, és a magas vérnyomás elleni harcban, valamint az immunrendszert is erősíti. A maitake gomba különösen gazdag D-vitaminban.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X