Főoldal > DIÉTA > Pörgesd fel az anyagcseréd már a reggeli italoddal!

Pörgesd fel az anyagcseréd már a reggeli italoddal!

anyagcserediétafogyásfolyadékitalmetabolizmus
0

Írta:

Fontos, hogy éhgyomorra igyunk meg egy pohár anyagcsere-pörgető italt, így előre megtámogatva, segítjük szervezetünknek feldolgozni a táplálékokat.

Folyadékbevitelre rögtön ébredés után szükségünk van, de nem mindegy, hogy mit töltünk a pohárba. Az alábbi italok segítik a fogyást, beindítják a zsírégetést és méregtelenítenek is. Nagy előnyük, hogy akkor is hatnak, ha mellette nem fogunk kemény diétába.

Grapefruitlé

Reggelre ideális, mert felkészíti gyomrunkat az előtte álló napra. Fogyasztása könnyíti az emésztést, segíti a táplálékok lebontását. Számos más jótékony hatása is van: csökkenti a koleszterinszintet, méregtelenít, véd a betegségektől és remek antioxidáns. Sokan azért félnek a reggeli grapefruittól, mert azt hiszik, gyomorégést okoz. Pedig ez tévhit, ez a gyümölcs nem savas, így éhgyomorra is nyugodtan fogyaszthatjuk. Arra viszont ügyelni kell, hogy egyes gyógyszerek hatását befolyásolhatja, ezért nem érdemes vele pirulákat bevenni, és ha rendszeresen szedsz valamilyen gyógyszert, mielőtt fogyasztani kezdenéd, konzultálj az orvosoddal!

anyagcsere2.jpg ()

Citromos víz

Éhgyomorra egy pohár langyos vízbe kell csavarni egy citrom levét. Ne hajtsuk fel gyorsan, lassan kell kortyolgatni! Ébredés után rendbe hozza a gyomrot, megszünteti az égő érzést. A benne található nagy mennyiségű C-vitamin meggyorsítja a zsírégetéshez nélkülözhetetlen pajzsmirigyhormon termelődését. Emellett vértisztító, vírusölő, csökkenti a koleszterint és megszünteti a sportolás közben fellépő izomgörcsöt is.

Zöld tea

A zöld teát a legjobb természetes anyagcsere-pörgetőként tartják számon, így reggel se nélkülözzük ezt az értékes meleg italt. Ha megiszunk egy bögrével, már evvel beindítjuk a zsírégetést. Azért is tanácsosabb a nap első felében inni, mert koffeint tartalmaz, ezért esti fogyasztása nem célszerű. Éhségcsökkentő és vércukorszint szabályozó hatása is kedveltté teszi, fogyasztásával az egész nap során kevésbé kívánjuk majd a nassolást és a bőséges étkezéseket.

Almaecetes víz

A zsírbontó almaecetes vizet mindig éhgyomorra igyuk, mert lúgosító hatását csak akkor őrzi meg, ha nem keveredik mással a gyomrunkban. Az almaecet csökkenti az étvágyat, így segítségével már reggel sem esszük túl magunkat. Emésztési problémák ellen is hatásos, mert elpusztítja a bélfalon megtelepedett, káros baktériumokat. A helyes arány szerint egy pohár vízbe tegyünk egy evőkanál almaecetet. A citromos vízhez hasonlóan, apró kortyokban kell fogyasztani. Ha lehetőség van rá, bioboltban vásároljuk meg, mert az ott kapható almaecetnek sokkal lágyabb, kellemesebb íze van.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X