Főoldal > DIÉTA > Így vacsorázz, ha fogyókúrázol!

Így vacsorázz, ha fogyókúrázol!

csirkediétaétkezésfogyókúralevestáplálkozástúróvacsora
0

Írta:

Fogyókúrázol, de nem tudod megállni, hogy vacsora nélkül feküdj le? Nem is kell! Sőt, ha kihagyod az esti étkezést, többet árthatsz vele, mint gondolnád.

Az anyagcserédet csakis rendszeres étkezéssel tudod felpörgetni. Másrészt, ha nem korgó gyomorral fekszel le, arra is kisebb az esélyed, hogy éjszaka falod fel a hűtőszekrény tartalmát. Próbáld ki ezeket az ínycsiklandó, fogyókúrás finomságokat, és a diétád is sikeres lesz.

Sovány túró gyümölcsökkel

Ha igazi ínyenc vagy, egészen biztosan ez lesz az egyik kedvenc esti eledeled. Nem csak isteni, de mindemellett szuperegészséges is. A túró csodás fehérjeforrás, így izmaid is hozzájutnak a megfelelő táplálékhoz. Ha összekevered a kedvenc gyümölcseiddel, még a vitaminpótlás is megoldottá válik.

Friss zöldségek fűszeres joghurtszósszal

Szerencsére a standok és a kertek is egyre több friss zöldséget kínálnak. Még válogathatsz is közülük kedvedre. Apríts kockákra néhányat a kedvenceid közül, és öntsd nyakon joghurttal. Zöldfűszerekkel megspékelve csodás lakomát készíthetsz így el.

Halfalatkák

Imádod a halat? Készíts belőle finom falatkákat. Válassz olyan halfajtát, amit natúr formában (pl. lazac) is fogyaszthatsz. Vágj mellé kockára sovány sajtot, és fogyaszd bátran az esti órákban is.

leves2.jpg ()

Zöldségleves

Mi sem egyszerűbb annál, mint hogy összedobj egy isteni, fogyókúrás levest. Főzheted bármilyen zöldségből, a lényeg, hogy ne sajnáld. Kockázd el, főzd fel, az ízesítésre pedig használj friss fűszernövényeket. Tedd tartalmasabbá csirkemellkockákkal is, és ha nagyon ragaszkodsz a tésztához, válassz a szénhidrátcsökkentettek közül. A habarást és a rántást mellőzd.

Grillezett csirke vagy pulykamell zöldségágyon

Fehérjét bátran fogyaszthatsz még vacsira is, főleg ha a fogyókúra mellett még sportolsz is, hiszen a fehérjét pótolnod kell szervezetedből. A natúr baromfimellet minimális fűszerezés és zsiradék felhasználásával süsd meg, és készíts hozzá friss salátát. Tuti, hogy nem maradsz éhes, hízni mégsem fogsz.

Hagyományos vacsi kicsit másképp

Hiányzik a kenyér és a régi, megszokott ízvilág? Attól, hogy fogyókúrázol, még nem kell lemondanod róla, csak egy kicsit újra kell gondolnod. Ha fehér kenyérre vágysz, helyettesítsd szénhidrát-csökkentett pékárukkal, de az abonett és a puffasztott rizs is alternatíva lehet. A felvágottak közül pedig essen olyanra a választásod, ami kevés adalékanyagot, de annál több húst tartalmaz.

Fotó: 123RF, Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X