Főoldal > DIÉTA > Így fogyj egész nap, megállás nélkül!

Így fogyj egész nap, megállás nélkül!

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

A fogyás sikerének titkos összetevője amellett, hogy mit és mennyit eszel, az időzítés. A szervezeted belső órája megszenvedi az egész napos kemény étkezést és ha túl sok éjszakai mesterséges fényt kap. Kövesd a természetes evés-alvás menetrendet, tartsd kontroll alatt az éhség hormonokat, száműzd a sóvárgást, és máris köszöntheted a lapos hasadat!

 

6:00-8:00 Start

Az ébredés utáni fél órában, még reggeli előtt kardiózz 20 percet. Egy új kutatás szerint reggeli előtt hatékonyabban égeti a zsírt a szervezetedet. A legjobb, ha a szabadban sportolsz, a kora reggeli napfény feltölti a D-vitamin tartalékaidat és egészségesebb alvás/ébrenlét ciklust tud felállítani a szervezeted.

6:55-8:55 Igyál!

Minden érkezés előtt igyál meg egy nagy pohár vizet. Ez fél kiló mínuszt garantál neked, hiszen kevesebbet fogsz tudni enni.

tojas2.jpg ()

7:00-9:00 Reggeli

Ideje az étkezésnek, hiszen a szervezeted már termeli a ghrelin hormont, ettől lesz éhségérzeted. Minél tovább vársz, annál több termelődik belőle, és annál többet akarsz majd befalni. A reggelid komplex szénhidrátot és fehérjét is tartalmazzon. Például tojást és teljes kiőrlésű pirítóst.

10:00-11:00 Tízórai

A ghrelin szinted ismét emelkedik. Csökkentheted, ha fogyasztasz egy kis szénhidrátot és fehérjét. Például áfonyát görög joghurttal.

12:00-13:00 Ebéd

Színre lép a galanin, egy másik hormon, amely ebédidőben emelkedik. Ilyenkor zsírra vágyik a szervezeted, viszont amint megkapja, még többet akar! Ezt úgy tudod kivédeni, hogy komplex szénhidrátokat és fehérjét fogyasztasz, mint a csirke- vagy zöldségleves, esetleg chilis bab. Újra megtakarítottál legalább fél kg-ot!

14:00-15:00 Pihenés

15-20 perc relaxáció áldásos hatásának köszönhetően úgy érzed magad, mintha több órát aludtál volna, így bőven elég energiád marad a nap további részére!

15:30-16:00 Az utolsó adag koffein

Ha szeretnél még kávét inni, 16 óráig tedd meg. Ennél később ugyanis megzavarod az éjszakai alvás ritmusát.

16:00-20:00 Edzés

Itt az erősítés ideje! Délután a legmagasabb a test hőmérséklete, ilyenkor csúcsteljesítményt tudsz nyújtani. Egy tanulmány szerint, ha késő délután vagy kora este edzel, 22%-kal több izmod épül, mint a reggel sportolóknak.

17:00-19:00 Vacsora

Ha nem szeretnél éhesen felébredni az éjszaka közepén, a vacsorád tartalmazzon egészséges zsírokat, mint a lenmag vagy a halolaj. Egy pohár bor is megengedett. Viszont, ha sok vizet iszol, késlelteted az álmosságot, és az is lehet, hogy gyakran fel kell kelned éjjel.

21:00-21:30 Kapcsolj ki!

A kék fényt sugárzó digitális eszközöket már érdemes kikapcsolni. A számítógép és a tévé fénye nem túl nyugtató. Olvass inkább könyvet, vegyél nyugtató fürdőt gyenge fénynél, lazítással készülj az alvásra.

21:30-23:00 Alvás

Próbálj meg minden nap ugyanabban az időben ágyba kerülni, még hétvégén is! Ez segít rendszeresíteni az alvás-ébrenlét ütemezését, és biztosan nem fogsz álmatlanul forgolódni egész éjszaka.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X