Főoldal > DIÉTA > A 6 leghatásosabb tipp a tavaszi fogyókúrához

A 6 leghatásosabb tipp a tavaszi fogyókúrához

bikinialakdiétaegészségfogyásfogyókúramozgástáplálkozás
0

Írta:

Ha te is változtatni akarsz az életviteleden, ahogy az idő melegszik, fogadd meg az alábbi tippeket! Összeszedtük azokat a trükköket, amelyeket muszáj kipróbálnod most tavasszal, ha fogyni akarsz, és jól szeretnéd érezni magad a bőrödben.

A tavasz az új kezdetet hozza magával, így a legtökéletesebb ebben a hónapban belefogni az életmódváltásba. A téli boldogságot pótló finomságok és a négy fal közti bezártság után végre újra felélénkülhet a szervezetünk.

Keress olyan sporttevékenységet, amit tényleg szeretsz!

A téli otthon kuckózós időszak után lendülj mozgásba olyan tevékenységgel, amit egyáltalán nem érzel tehernek. Ha mindennap morgolódva veszed az irányt a fitneszterem felé, garantált, hogy hamarosan elhagyod az unalmas edzésrutint. Kísérletezz valami mással: menj ki a közeli parkba, amint jobbra fordul az idő, vagy nézz ki az órarendben egy újfajta edzéstípust, esetleg keress olyan sportot, amit régóta nem csináltál. Ha olyan mozgásformát választasz, amit élvezel, sokkal motiváltabb leszel, a kilók pedig maguktól elkezdenek leolvadni rólad.

Menj ki a szabadba!

Itt az idő, hogy a gyakorlatokat szabad levegőn végezd, így hirtelen sokkal érdekesebbnek fogod találni a mozgást. Kezdj el gyalog járni a munkahelyedre, vagy ha az túl messze van, a közértbe. Felejtsd el a bezártságot: futópad helyett fuss a szabadban, vidd ki a jógaszőnyeged a parkba, játssz a gyerekeiddel vagy válasszatok valamilyen labdajátékot a barátaiddal. A lényeg, hogy végre friss levegőt szívj testmozgás közben.

fut2.jpg ()

Toborozz edzőtársakat!

Hidd el, nem te vagy az egyetlen, aki tavasszal fogyókúrába vagy életmódváltásba kezd. Keress olyan barátokat vagy családtagokat, akikkel közösen sportolhatsz. Ha csupán egyetlen ismerősöd lesz, akivel rendszeresen együtt edzetek, már az segít, hogy betartsd a kitűzött céljaidat. Keressetek olyan órát az edzőteremben, amire hetente el fogtok járni, kezdjétek a napot közösen reggeli futással, vagy felesbe fizessetek be személyi edzésre. Meglátod, sokat segít majd a társad támogatása, amikor kezdenéd elveszteni a motivációdat.

Takaríts a konyhaszekrényben!

A testmozgás nagyon fontos, de önmagában nem elegendő a fogyáshoz. Amit eszel, vagy éppen nem eszel, az ugyanolyan lényeges. Ha az egészséges étkezésre akarsz összpontosítani, akkor nézd meg közelebbről, mit rejt a konyhaszekrényed! Válogass ki mindent, ami nem segíti a fogyásod, mint a különböző sós ropogtatnivalók, édes kekszek, fehér lisztet tartalmazó élelmiszerek, nátriumban dúskáló zacskós levesek, feldolgozott ételek, és más evésre csábító egészségtelen finomságok. Helyettesítsd ezeket egészséges ételekkel: teljes kiőrlésű tésztával a fehéret, quinoával a fehér rizst és zabpehellyel a dobozos, cukrozott müzlit.

Összpontosíts a friss hozzávalókra!

Miután kitakarítottad a konyhaszekrényeket, itt az ideje a hűtőben is szétnézni. Össze tudsz dobni egy tisztességes salátát belőle? Ha nem, irány vásárolni! Minél frissebb, színesebb hozzávalókat szerzel be, annál egészségesebb leszel, és annál hatékonyabb lesz a diétád. Nézz szét, mikor van nyitva piac a közelben, és találj ki új recepteket a friss hozzávalókból.

Állíts kihívásokat magad elé!

Jó megoldás, ha különböző wellness célokat tűzöl ki magad elé, mert így nem állsz meg a fogyásban. Az egy dolog, hogy elhatározod, 5 kilót dobsz le júniusig, de legyen más célod is, például készülj az első félmaratonodra. Találj egy olyan célt, amelyhez rendszeres edzésre és elkötelezettségre lesz szükséged. Téged is meglep majd, mennyire motivál és lelkesít, hogy elérd a célkitűzésed.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X