Főoldal > DIÉTA > 6 tuti tipp, hogy túléld a napot, ha kialvatlan vagy

6 tuti tipp, hogy túléld a napot, ha kialvatlan vagy

alvásegészségenergiafáradtságkávémagnéziumpihenés
0

Írta:

Nem aludtál túl jól az éjjel, fáradt vagy és nyűgös? Fogadd meg tippjeinket, hogy egy kicsit jobban menjen a napod!

1. Magnézium, te csodás

A magnéziumhiányra – ettől is lehetsz fáradt és levert – számos megoldás létezik (például vannak szuper vitaminkészítmények), de mindenek előtt fogyassz sok csonthéjas gyümölcsöt, mandulát, mogyorót vagy kesudiót. Ha teheted, teljes kiőrlésű pékáruval helyettesítsd a fehér lisztet, valamint egyél annyi halat és tengeri herkentyűt, amennyit csak tudsz.

2. Maradj mozgásban

Nem véletlen, hogy mára a legtöbb irodaház földszintjén edzőterem működik, hiszen a mozgásnál jobb energiabomba kevés van. 10-15 perc a futógépen, és máris úgy érzed majd, mintha kicseréltek volna, ha pedig erre nincs lehetőséged, sétálj egyet a háztömb körül! A friss levegő kitisztítja az agyad, a testmozgás serkenti a vérkeringésedet, és újult erővel nézhetsz a nap további kihívásai elé.

3. Ne felejts el enni

Van, hogy délután négykor döbbensz rá, hogy ma még csak egy müzliszeletet ettél tízóraira? Így nem is csoda, ha könnyen elfogy az energiád! Emlékezz arra a mondatra, amivel a filmekben a srácok kicsikarják a lányokból a közös ebédet: „De hát enni muszáj!” Ámen.

almos2.jpg ()

4. Viszlát, stressz

Lerágott csont, de igaz: kevés dolog tudja annyira lecsökkenteni az energiaszintedet, mint ha egész nap stresszelsz. Vedd fel a harcot ellene! Kutatások kimutatták, hogy már attól csökken a stressz-szinted, ha megnézel néhány szép tájképet az interneten – erre pedig igazán szakíthatsz egy-két percet. De felhívhatod a kedvesedet is kávészünetben, vagy ajánljuk a fentebb említett rövid sétát. Viszlát, stressz!

5. Mint egy pohár víz

…úgy kell néha az energia, és ha hiszed, ha nem, olykor ennél nincs is szükséged többre. A. dehidratáltságtól is érezheted erőtlennek magad, úgyhogy az a legjobb, ha mindig kéznél van egy kis üveg víz, hogy bármikor pótolhasd a folyadékhiányt. És még a bőrödnek is jót tesz!

6. Az a kis fekete

Ezúttal nem a ruháról, hanem az italról beszélünk: bizony, álljon itt néhány szó a kávé dicsőítésére. Ha nem viszed túlzásba, finom és egészséges része lehet az életednek, és egy-egy nehezebb napon a koffein tényleg életmentő lehet. Élvezd bátran!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X