Főoldal > DIÉTA > 6 tipp, hogy ne kívánd a cukrot

6 tipp, hogy ne kívánd a cukrot

cukormentesdiétaédesítő
0

Írta:

A cukor az egyik legkárosabb élelmiszerünk, amit még akkor is nehéz elkerülnünk, ha tudjuk, mennyi ártalmas dologra képes.

Most tippeket adunk, hogy tudsz mégis megszabadulni tőle.   

1. Egyél rendszeresen!

Ha rendszeresen, naponta legalább három vagy öt alkalommal eszel, azzal elkerülheted a vércukorszinted ingadozását. Ez ugyanis hozzájárul ahhoz, hogy leküzdhetetlen vágyat érezz az édességek fogyasztására. Ha hirtelen és nagyon erősen tör rád, hogy „na, most kell egy darab csoki” az nem jelent jót. Kerüld el ezt azzal, hogy tudatosan készülsz az étkezéseidre, minimum 3 óránként.

2. Válaszd a frisset!

A zöldségek és gyümölcsök könnyen emészthetők, ráadásul, ha frissen eszed, akkor nem került még bele semmi mesterséges adalék, és nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy reggelire egy friss péksüteménnyel kezdenek, ez a friss azonban nem az a friss, amire mi gondoltunk. Egy üde alma, banán, vagy egy tál cseresznye sokkal jobb választás – és nem csak a reggeli órákban.

3. Fűszerezz okosan!

Nem csak a só, bors, paprika létezik. A magyar konyha bővelkedik a remek fűszerekben, mégsem használjuk őket elégszer. Pedig vannak kifejezetten olyan ízek, amelyek nem csak finomak, de édes ízt biztosítanak, miközben a szervezetre nem hogy rossz, hanem jótékony hatással vannak. A koriander, a fahéj, a szerecsendió, a szegfűszeg szinte minden esetben tökéletes választás.

28261900 -  the diet  woman eating an apple , but he thinks a donut

4. Szedj vitaminokat!

A tápanyag- és vitaminhiány súlyosbítja bizonyos ételek utáni sóvárgásod. De nem biztos, hogy azt az ételt fogod kívánni, amire a szervezetednek szüksége van, úgyhogy ennek sajnos ne higgy! Ha a táplálkozásod során, természetes úton nem tudsz hozzájutni az Omega-3 zsírsavhoz, a B-vitaminhoz vagy a magnéziumhoz, akkor szedd rendszeresen tabletta formájában, vagy válaszd a multivitaminos készítményeket. A lényeg, hogy ne feledkezz meg róluk.

5. Méregteleníts!

Egy orvosi kísérlet bizonyította, hogy a méregtelenítő kúrák nem csak az étvágy csökken, de a cukor utáni vágy is alább hagy. Érdemes kipróbálnod egy-egy méregtelenítő praktikát. Nem kell rögtön egy hetes változattal kezdeni, kezd egy-két nappal, és szoktasd hozzá a szervezeted, hogy ne érezze a „drasztikus” beavatkozást.

6. Gondolj másra!

Mivel minden agyban dől el – és, ha hiszel benne – így egyszerűen csak ne gondolj az édességekre, vagy győzd meg magad, hogy mennyivel jobban esne egy tál eper, mint egy habos sütemény! És, ugye, hogy így is van?

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X