Főoldal > DIÉTA > 10 egyszerű tipp, hogy még sikeresebb legyen a fogyókúrád

10 egyszerű tipp, hogy még sikeresebb legyen a fogyókúrád

diétafogyás
0

Írta:

Az alábbi egyszerű változtatásokkal felturbózhatod vitamin- és ásványi anyag-beviteledet. A tápanyagban dús táplálkozás pedig egészségesebb szervezethez és karcsúbb alakhoz vezet, próbáld ki Te is!

1. Használj steviát, amely egy teljesen természetes édesítő, a cukor helyett. Légy azonban óvatos az olyan por állagú steviával, amely más édesítőszereket is tartalmaz. A stevia természetesen édes ízű, növényi édesítő, így egyáltalán nem tartalmaz semmilyen formában cukrot (se glükózt, se fruktózt, se maltózt). Amellett, hogy kalóriamentes, a vércukorszinted sem emeli.

2. Csak valóban teljes kiőrlésű kenyeret vásárolj! Ne engedd, hogy a megnevezés becsapjon, nézd meg az összetevőket alaposan. Ugyanis nem mind teljes kiőrlésű, amire ráírják, a többségük nagyrészt fehér lisztet tartalmaz és malátával színezett.

3. Használj avokádót vaj vagy margarin helyett. Kend rá a teljes kiőrlésű kenyeredre, de akár reform sütemény alapanyaga is lehet.

4. Tegyél különböző csírákat a szendvicsedbe és a salátádba! Tele vannak fehérjével, rosttal és enzimekkel.

5. Ha édességre vágysz, süss otthon muffint egészséges hozzávalókból, reszelj bele répát vagy cukkinit, de tehetsz bele sütőtököt és édesburgonyát is, hogy cukor helyett ezzel édesítsd.  

limonade2.jpg ()

6. Amiből teheted, vásárolj organikusat! A bioélelmiszerekben sokkal több tápanyag van, mint a hagyományos termékekben.

7. Friss fűszerekkel ízesítsd és tedd tápanyagdúsabbá az ételeid. Az olyan fűszerek, mint a bazsalikom, a rozmaring és az oregánó magas antioxidáns tartalmúak, emellett természetes antibiotikumok.

8. Ha egészséges üdítőre vágysz, igyál zöld teás limonádét. Kerüld a boltban kapható cukros jeges teákat és a kólát!

9. A szokásos lattéd cseréld le egy csésze meleg zöld teára. A zöld teának számtalan előnye van, többek között szabályozza a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet, rákellenes és stabilizálja a vércukorszintet.

10. A sport- és energiaitalok helyett igyál kókuszvizet! A sportitalok valójában nagyon egészségtelenek, mert tele vannak cukorral, mesterséges színezékekkel és tartósítószerekkel. A tiszta kókuszvíz ezzel szemben káros anyagok nélkül lát el energiával.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X