Főoldal > DIÉTA > Ez történik a testeddel, ha 6 napon át kókuszvizet iszol

Ez történik a testeddel, ha 6 napon át kókuszvizet iszol

bőrdiétaegészségemésztésétkezésfolyadékfolyadékfogyasztásitalkókuszkókuszvízszépségtáplálkozás
0

Írta:

A kókuszvíz csodás hatással van az egész szervezetre, és emellett kiváló szomjoltó.

Kevés kalóriát, zsírt, koleszterint és nátriumot tartalmaz, azonban négyszer annyi kálium van benne, mint a banánban. Sportolóknak is ajánljuk, hiszen nagyszerű természetes energiaital.

Erősíti az immunrendszert

A kókuszvíz erősíti az immunrendszert, így a tavaszi-nyári allergiaszezon idején kiemelten érdemes fogyasztani. Megtisztítja a szervezetet a különböző baktériumoktól, vírusoktól és gombáktól is.

Energiát ad

Fogyókúrázol, és úgy érzed, az alacsony kalóriabevitel mellett jártányi erőd nincs, nemhogy tornázni? Keményen sportolsz, és kell valami, ami felpörget? A kókuszvíz növeli az energiát adó hormonok termelődését, így nagyszerű energiaital, mesterséges anyagok nélkül. Természetes formájában tartalmaz kalciumot, magnéziumot és foszfort.

Beilleszthető a fogyókúrába

A kókuszvízben alig van zsír és kalória, 94%-ban tiszta, természetesen szűrt vizet tartalmaz. Ha a boltok polcairól natúr kókuszvizet választasz, akkor az nem tartalmaz cukrot sem. Az üdítőkkel ellentétben fogyasztását ezért nem szükséges limitálni. A kókuszvíz ráadásul az éhséget is csökkenti, így további kalóriák spórolhatóak meg vele.

kokuszviz2.jpg ()

Kiválóan hidratál

Ha a megfelelő hidratáltságról van szó, a kókuszvíz jobb, mint bármelyik, boltban kapható sportital, amitől csak összeragad a szád, olyan cukros. Ha már unod az ásványvizet, bűntudat nélkül cserélheted fel kókuszvízre, hiszen alig tartalmaz kalóriát.

Tisztítja a vesét

A kókuszvíz tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, így nemcsak méregtelenít, hanem a vesebetegségektől is megóv. Megelőzni a húgyúti fertőzéseket, sőt, akár a már kialakult veseköveket is képes feloldani.

Csökkenti a vérnyomást

A kókuszvízben elegendő mennyiségben található elektrolitok normalizálják a vérnyomást. Egy kutatás során a résztvevők 71%-ánál jelentős vérnyomás csökkentést sikerült elérni kókuszvíz fogyasztásával.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X