Főoldal > DIÉTA > 9 könnyű szokás, hogy karcsúbban ébredj

9 könnyű szokás, hogy karcsúbban ébredj

diétaétkezésfogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta:

Egy új tanulmány szerint a gyors fogyás a siker titka. A lassú és egyenletes fogyással ugyan meg lehet nyerni a versenyt, de a legtöbben feladják, mielőtt a célhoz érkeznének. Alább olvashatsz 9 tippet, hogy karcsúbban és ezzel együtt eltökéltebben ébredj.

 

Ezekkel a tippekkel az elkövetkező 24 órában 5 kilót fogsz veszteni? Természetesen nem! De tegyél lépéseket már ma, hogy holnap láthasd az eredményét!

1. Dobd ki a joghurtot!

A legtöbb joghurtnak annyira magas a hozzáadott cukortartalma, hogy valójában táplálja a káros baktériumokat a hasadban. A magas laktóztartalom pedig nem mindenkinek jó. A magas cukor- és laktóztartalom együtt könnyen okoz felfúvódást, ettől pedig ducibbnak érzed magad, mint amilyen egyébként vagy. Ha karcsúbban szeretnél ébredni, kerüld a joghurtot! Ha mégis muszáj enned, próbálj olyat keresni, ami 8 grammnál kevesebb cukrot tartalmaz!

2. Csináld ezt az edzést!

Próbáld ki ezt a teljes testet megmozgató gyakorlatsort, ami mindössze 8 percig tart. Mégis holnap karcsúbbnak fogod magad érezni, és idővel el is indul a komoly súlycsökkenés.
Első lépés: Állj vállszélességű terpeszbe, emelj fel két súlyzót a karodban előre, a tenyerek egymás felé nézzenek!
Második lépés: Hajlítsd be a térded egyenes háttal, mintha egy székre ülnél le, mindaddig, amegy a combod párhuzamos nem lesz a talajjal! Majd egy mozdulattal egyenesedj ki, a súlyzókat pedig tartsd a fejed fölé! Szünet, engedd a súlyzókat a kiinduló helyzetbe. Csináld addig, ameddig csak tudod a tartást, majd szünet, ameddig el nem éred a 8 percet. Ügyelj arra, hogy helyes legyen a tartásod! Ha már jobban megy, próbáld meg kevesebb szünettel vagy nehezebb súlyzókkal!

3. Zuhanyozz, mielőtt aludnál!

Az alvás beindítja a test fokozatos lehűlését. Ezért nem alszunk jól meleg és párás időben. Ha lefekvés előtt veszel egy zuhanyt, beindítod a tested termosztátját, így könnyebben alszol majd el. A tested hűtése serkenti a zsírégetést. A nagyobb hatás érdekében lefekvés előtt igyál meg egy csésze zöld teát!

laposhasu2.jpg ()

4. Edd ezt reggelire!

Főzz egy gyors zabkását, dobj bele néhány étcsoki forgácsot, bogyós gyümölcsöket, diót és egy csipetnyi fahéjat! Ezek a szervezet számára fontos zsírsavakat tartalmaznak, melyek a magas szintje csökkenti a gyulladást a szervezetben és segít csökkenteni az inzulinrezisztenciát. Kevesebb gyulladás pedig kevesebb puffadást és karcsúságot jelent.

5. Passzold a gyorskaját!

Bár a hamburger, a sós pattogatott kukorica és a csirkeszárny nagyon finom, de annyira sós, hogy biztosan nem segít karcsúbbnak érezni magad. Egyes ilyen menük annyi nátriumok tartalmaznak adagonként, ami az egész heti szükségletednek felel meg.

6. Csekkold a rágód!

Nem, nem azt a részét, hogy a rózsaszín rágógumi tisztítja-e a fogadat. A cukormentes rágógumi ugyanis puffadást okoz. Tanulmányok szerint a szorbit, mely a legtöbb cukormentes rágógumi alkotóeleme, nagyon nehezen emészthető. Az emésztetlen szorbit pedig a baktériumok melegágya a belekben, ez pedig puffadáshoz vezet. Továbbá minden rágás olyan jelzést küld az agyadnak, hogy éhes vagy. Próbáld meg a napi adagodat néhány darabra korlátozni, vagy válassz olyan terméket, ami csak természetes összetevőket tartalmaz!

7. Hagyj fel az „energiaszeletekkel”!

Miért nem hívják őket egyszerűen kalóriabombának? Ezek a szeletek négyféle módon is a gyors hízáshoz vezetnek. Egyrészt gyakran tartalmaznak tejsavót, ez pedig puffadást okoz a laktóz miatt. Másrészt sokszor tartalmaznak szójababot, ami gázképző sokaknál. Harmadszor, a csomagolt élelmiszerek az adalékanyagok miatt sokszor okoznak erősebb súlygyarapodást még akkor is, ha azonos kalóriatartalmúak. Negyedszer pedig ott van benne a jól ismert csokoládé. Ha ettől a 300 kalóriától megszabadulsz, karcsúbban ébredsz holnap!

8. Válaszd a gyümölcsöt!

Természetes cukor, a szárított gyümölcs nagyszerű forrása a tápanyagoknak és rostoknak. De ez is lehet gázképző azok számára, akik fruktóz-felszívódási zavarral küzdenek. Az aszalt gyümölcsöknek nagyon magas a fruktóz tartalma. A csonthéjasok vagy a bogyók nagyobb biztonsággal fogyaszthatók. Ha olyat keresel, ami karcsú-has hatást is ad, az áfonya, az eper, málna mind jó választás.

9. Óvatosan a fehérjével!

A fehérjeturmix remek segítség lehet az úszógumi eltüntetésében, és ráadásul egy remek nasi. Azonban a legtöbb fehérepor tele van kimondhatatlan vegyi anyagokkal, melyek felborítják a bélműködésed és felpuffasztanak. Ezen túl a tejsavó növeli a puffasztó hatást. Próbálj meg vegán fajtákat, melyek megadják a zsírégető, éhségűző és izomépítő hatást, anélkül, hogy felfújnának!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X