Főoldal > DIÉTA > Unod a vizet? Íme 12 tipp, hogy dobd fel!

Unod a vizet? Íme 12 tipp, hogy dobd fel!

ásványvízgasztrogyümölcsvíz
0

Írta:

Bár a szakemberek a cukros üdítők és a kávé helyett is a vizet ajánlják állandó fogyasztásra, de folyton csap- vagy ásványvizet inni olyan, mintha minden áldott nap ugyanazt a csirkés salátát ennéd. Persze ez végtelenül egészséges, de végtelenül unalmas is.

 

Nem csoda tehát, hogy az ízesített vizek elárasztották a boltok polcait. A legtöbb üzletben árult márka nem több, mint élelmiszerszínezővel, cukorral és vegyi anyaggal felturbózott víz. Tudtad, hogy te is fel tudod dobni a kancsó vizedet otthon természetes úton, mindössze néhány összetevővel? Ehhez mindössze némi gyümölcsre és friss fűszerekre van szükséged. Tekintettel a víz számos jótékony hatására – megelőzi a fejfájást, fokozza az agyműködést, javítja a hangulatot és még a fogyásban is segít – ezek a receptek segítenek majd abban, hogy egészséges és hidratált maradj a nyári forróságban is.

Instrukció: az alábbi receptekből két litert készíts. Hacsak másképp nem jelezzük, az összetevők tetejére tegyél 6 csésze jeget, majd töltsd tele az üveget vízzel, keverd össze, fedd le, majd tedd a hűtőbe nem kevesebb, mint két órára, hogy az ízek összeérjenek.  

1. Édes-savanyú

Keverj össze 2 csésze kockára vágott ananászdarabot 1 csésze kimagozott és félbe vagdosott, friss cseresznyével, valamint 3 kimagozott és vékonyra szeletelt Granny Smith almával.

2. Bazsalikomos-epres ízbomba

Morzsolj szét 8 friss bazsalikomlevelet, hogy minél jobban érvényesüljön az íz. Adj hozzá 3 csésze félbevágott epret, az elegyet pedig óvatosan kavard meg, hogy az aromák szépen összekeveredjenek.

epres2.jpg ()

3. Alma és fahéj

Keverj össze 5 magházától megfosztott, vékonyra szeletelt almát (a te kedvenc fajtádból) és mixeld 5 egész fahéjjal.

4. Enyhén fűszeres

Kicsit bizarr tudjuk, de két vékonyra szeletelt uborkát és két kimagozott és szeletelt jalapeno paprikát kavarj a vizedbe a pikáns végeredmény kedvéért.

5. Szőlő-sárgadinnye mix

Keverj össze 4 csésze darabolt sárgadinnyét, 2 csésze szeletelt szőlővel.

6. Barackos pite

Óvatosan törj össze 2 vanília rudat fakanállal, majd keverd össze 6 kimagozott és szeletelt őszibarackkal.

7. Dinnye-lime

Óvatosan adagolj 3 vékonyra szeletelt lime-ot a poharadba 4 csésze darabolt sárgadinnyével egyetemben.   

8. Cseresznyés mámor

Keverj össze 2 csésze kimagozott és félbevágott, friss cseresznyét 3 vékonyra szeletelt citrommal és két vanília rúddal. Óvatosan zavard fel az elegyet egy kanállal.

9. Körte gyömbérrel

Keverj össze 5 kimagozott és szeletelt körtét, 10 vékonyan szeletelt friss gyömbérrel.

10. Rozmaringos frissítő

Morzsolj szét 4 rozmaring szálat, és elegyítsd 6 csésze darabolt görögdinnyével.

11. Mangó Mojito

Dobj 6 mentalevelet és 3 csésze kockára vágott mangót (friss vagy fagyasztott) és két vékonyra szeletelt lime-ot a pohárba, és finoman keverd meg az egyeveleget.

12. Vanilla Latte

Óvatosan törj össze két vanília rudat, majd kavard össze 2 csésze egész kávébabbal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X