Főoldal > DIÉTA > Ezt a 4 ételt edd, hogy gyorsan megszabadulj a hasi zsírpárnáktól!

Ezt a 4 ételt edd, hogy gyorsan megszabadulj a hasi zsírpárnáktól!

diétaétkezésfogyáshashasi zsírkövértáplálkozászsírpárna
0

Írta:

A hosszú távú súlyvesztés nem a bonyolult kalóriaszámlálástól és és a súlycsökkentő cselektől függ. A tested természetes éhségjelzéseivel és az alvási ritmusával segít rajtad, így fékezi meg a sóvárgást és így égeti a zsírt.

 

Kutatások szerint a testünk belső evési és alvási órája teljesen össze van zavarva, és ezen felül egész nap káros ételekkel bombázzuk. Az eredmény: beszorulsz egy „zsírkörbe“, egy elviselhetetlen, folyamatos éhségfolyamba.

Mit tehetsz? Hangolódj rá a tested természetes evési és alvási ritmusára, és végre elbúcsúzhatsz a hasi párnácskáktól.

Segítünk, milyen ételeket egyél, hogy jobban aludj, fogyj többet, és égesd el a hasi zsírt.

Halak

Ha az étrendedből hiányoznak a halakban nagy mennyiségben megtalálható omega-3 zsírsavak, akkor megtéveszted a tobozmirigyed – az a mirigy, ami segít szabályozni az idegrendszer működését, és megváltozik a melatonin – az alvásért felelős hormon – szintje is. Azok az emberek, akiknek a szervezetében nincs elég omega-3 zsírsav,  nem alusszák végig a szokásos pihenési periódusukat, helyette sokszor éjszaka is esznek, ami nagyon nem egészséges. Minél több omega-3 zsírsavat eszel, annál egészségesebb lesz a szíved, és csökkented az elméd leépülésének kockázatát is.  A hal nagyon gazdag fehérjében is. Ha fehérjét eszel, sokkal több kalóriát égetsz az emésztés során, mintha zsírokat vagy szénhidrátokat fogyasztanál.

hasizsir2.jpg ()

Olajos magvak

A magvakban rengeteg hangulatjavító magnézium található. Érdemes enni belőlük, mert segít az alvási problémákkal küzdő embereknek végigaludni az éjszakát – állítja egy pár évvel ezelőtti kutatás. A kísérletben száz, 51 éven felüli résztvevőnek napi 320 milligramm magnézumot adtak, mig a másik csoport tagjai placebot, vagyis hatóanyagmentes tablettát kaptak. 7 hét után a magnéziumot kapott csoport tagjai jobban aludtak, és kevesebbet ettek, és kevesebb súlyt szedtek fel. Emellett a nők szervezetében kevesebb gyulladásos folyamatot mutattak ki – ez azért jó, mert a gyulladás egyébként szívinfarktushoz, rákhoz, cukorbetegséghez vagy Alzheimer- kórhoz vezethet.

Tej

Kiderült, hogy a tej tényleg jót tesz a testnek, még a hasi zsír csökkentéséhez is hozzájárul. Egy néhány évvel ezelőtti kutatás szerint egy 100 fős, menopauza előtt álló női csoportot vizsgálva a testzsír jelentősen csökkent azoknak a szervezetében, akik a több kálciumot tartalmazó ételt fogyasztottak. Naponta 100 milligram elfogyasztott kálcium után leadtak egy centiméternyi, a belső szerveiket körülvevő zsírt, csökkentve ezzel a szívinfarktus és a rák kialakulásának esélyét. A kálcium másra is jó: alvás közben ellazítja az izmokat is, így kisebb eséllyel ébredsz izomfájdalommal.

Meggy

Egyél lefekvés előtt egy marék meggyet. Ez a gyümölcs az alvásért felelős hormon, a melatonin legfontosabb forrása, fogyasztásával sikeresen növelheted a melatonin-szintet a szervezetedben. 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X