Főoldal > DIÉTA > Ezek az ételek segítenek egyensúlyban tartani a hormonjaid

Ezek az ételek segítenek egyensúlyban tartani a hormonjaid

diétaegyensúlyételétkezéshormontáplálkozás
0

Írta:

A hormonok a testedben mindenhol és mindig jelen vannak. Ők a test folyamatinak elindítói, befejezői. Sajnos azonban nagyon könnyű felborítani a hormonháztartást.

 

A legtöbb egészségügyi probléma azzal kezdődik, hogy a hormonháztartás felborult. Ez az egyik érvünk amellett, hogy vigyázz a hormonháztartásodra. A stressz és az egészségtelen életmód igazán hatékony hormongyilkos.

Szerencsére tudunk mutatni néhány ételt, melyekkel a probléma mérsékelhető vagy megelőzhető. A legjobb, ha akkor is fogyasztod ezeket az ételeket, ha nem érzel problémát!

Magvak

A magvak egészséges zsírokat tartalmaznak és gyulladáscsökkentőek. A gyulladás az egyik kiváltó oka lehet egy hormonális problémának. Tedd a joghurtodba, édességedbe ezeket a magokat, és egészséges zsírokat vihetsz be! A chia mag tele van linosavval, mely különösen fontos a nők számára. A napraforgómag és a szezámmag szintén omega-3-ban gazdag.

Diófélék

Szintén linosavban, emellett pedig B6-vitaminban gazdagok. Az általános egészségi állapoton segítenek, de a hormontermeléshez is hozzájárulnak. A pisztácia, mandula, dió és pekándió a legjobb. Ezekben a diófélékben található fehérje szintén segíti a hormonképzést.

Banán, avokádó, édesburgonya, spenót

Ezek a zöldségek és gyümölcsök bővelkednek B6-vitaminban. A banán, édesburgonya, avokádó és spenót hatékonyan lép fel a hormonproblémákkal szemben. A B6-vitamin nagyon fontos a férfiak számára is, mert a spermatermelést fokozza.

hormon2.jpg ()

Goji bogyó és maca gyökér kivonat

Már évszázadok óta használják mind a két növényt a hormonháztartási problémák ellen. A goji bogyó kifejezetten hatékony olyan hormonális problémákkal szemben, melyek a szexualitással függenek össze.

Búzafű

A búzafű igazi antioxidáns, a megnövekedett májon nagyon gyorsan segít. A vérben szűrőként működik, kiszűri a káros anyagokat és csak a tiszta, egészséges vérsejteket hagyja meg. A búzafű tartalmaz klorofillt, magnéziumot, melyek nagyon fontosak a szexuális hormon számára.

Növényi fehérje

Ahogy már korábban írtuk, a fehérje segít, hogy a hormonszint optimalizálódjon. Igazán könnyen juthatsz természetes és egészséges fehérjéhez, ha a megfelelő ételeket eszed. A diófélék, magvak, avokádó, aszalt sárgabarack, datolya mind jó fehérjeforrás.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X