Főoldal > dieta > Az A-vitamin segít a fogyásban?

Az A-vitamin segít a fogyásban?

A-vitamindiétafogyásgasztrotáplálkozás
0 0

Írta:

Hasznos vitamin az A-vitamin, és még a fogyásban is segít!

Emellett megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is – állítja a Montreal Egyetem kutatócsapata, akiknek eredményéről az ANI News számol be.

A tanulmány szerzője, Daniel-Constantin Manolescu állítása szerint az elhízott és inzulinrezisztens egereknél a retinsav csökkentette a szív apoptózis kialakulásának kockázatát. Elmondása szerint a kezelt egereknél az inzulinrezisztencia, a testsúly és a szírsejtek mértéke szignifikánsan csökkent, beleértve a hasi zsír tömegét is. Ugyanakkor a kísérletben részt vevő és a kontrollcsoport tagjainak étkezése hasonló volt.

Összességében tehát az eredmények azt mutatták, hogy a retinsav alkalmazása elősegítette a vércukorszint normalizálását és az elhízás megelőzését.

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

diétaegészség

5 ok, amiért a diétád valójában kövérít

Írta:
tegnap 0 0

Te is jártál már úgy, hogy kipróbáltál egy új csodadiétát és valójában híztál? Egy felmérés szerint minden harmadik nő csalódott a diétája után, amikor mérlegre áll. Átlagosan 2 kilót szedtek fel a fogyókúra kezdetekor feljegyzett súlyukhoz képest. Meglepő, hogy mindez hogyan lehetséges. Íme az öt leggyakoribb ok, amiért a fogyókúra növelheti a derékbőséged.

Kövess Facebook-on!
X