Főoldal > DIÉTA > 7 étel, ami segít a tested megtisztításában

7 étel, ami segít a tested megtisztításában

citrusfélehagymahüvelyesekjoghurtkáposztatojászab
0

Írta:

Ha okosan táplálkozol, biztos lehetsz benne, hogy jót teszel a testednek!

Joghurt

Az élő probiotikumokat tartalmazó ételek elképesztően hasznosak. Például egy pohár görög joghurt, mert segít egészséges környezetet teremteni a bélrendszerben, a testet károsító baktériumokat és méreganyagokat pedig száműzi.

Zab

A béta-glükán a rost egy fajtája, mely jelentős mennyiségben megtalálható a zabban. Ez a rost növeli az immunrendszer hatékonyságát, és segíti a fertőzések és mérgek kitakarítását a testedből.

Hüvelyesek

A bab és a lencse rendkívül jó forrása a cinknek, ami segít rendbe hozni és fenntartani a normál emésztést. Májserkentő funkciójának köszönhetően pedig a detoxikálást is serkenti.

Káposztafélék

A brokkoli, karfiol, kelkáposzta, káposzta és minden keresztes virágú zöldség tele van rosttal. Ha beilleszted őket az étrendedbe, a beleid sokkal hatékonyabban tudnak majd működni, így a méreganyagokat is könnyebben söprik ki.

, Image: 94404689, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

Hagymafélék

A fokhagymában, hagymában és póréhagymában található inulin egy probiotikus rost, ami serkenti a jótékony baktériumok termelődését a szervezetben.

Tojás

Egy igazán finom, egészséges tojásos reggeli már a nap legelején feltölt egy cisztein nevű aminosavval, ami természetes módon serkenti a méregtelenítés folyamatát.

Citrusfélék

A citrusok antioxidáns hatóanyagai jótékonyan hatnak a bélrendszerre és a mérgeket is gyorsan kipucolják.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X