Főoldal > DIÉTA > 7 hihetetlenül egyszerű trükk a hízás ellen

7 hihetetlenül egyszerű trükk a hízás ellen

diétaétkezésfogyásgasztrohízástáplálkozás
0

Írta:

A feszített napirended miatt neked sem fér bele több órás kondizás az életedbe? Az alábbi apró kis trükkök segítenek, hogy a mindennapokban is megőrizd az alakod, de nem igényelnek plusz időt, és bármikor alkalmazhatod őket

 

1. Használd a nem domináns kezed!

Azt gondolnánk, mivel étkezésünket a éhség vezérli, teljesen mindegy melyik kezünket használjuk, hiszen ugyanannyit fogunk enni. Viszont sokszor nemcsak akkor eszünk, mikor éhesek vagyunk, hanem a környezeti hatások befolyásolnak minket. Gondolj csak bele, a TV előtt sem azért olyan jó nassolni, mert éhes vagy.  Egy kísérlet során azt figyelték meg, hogy moziban azok, akik a nem domináns kezükkel falatoztak a pattogatott kukoricából, jóval kevesebbet fogyasztottak, mintha a domináns kezüket használták volna. Próbáld ki te is ezt a trükköt, és meglátod, hogy kevesebbel is beéred.

2. Ne stresszelj!

Persze könnyű mondani, de már csak az alakod érdekében is érdemes nyugisabbra venni a formát. A stressz termelte kortizolhormon miatt a szervezeted ugyanis elkezdi beépíteni a zsírt a testedbe, így azt veheted észre, hogy hiába nem eszel többet, mégis hízol. Érdemes elsajátítanod pár relaxációs technikát, és ha belefér, elkezdened jógázni. Hidd el, a tested és a lelked is meg fogja hálálni.

3. Egyél szilvát!

Itt az ősz, használd ki a piac adta lehetőségeket, és fogyassz el minden nap 15 deka szilvát, ami tele van rosttal, így felgyorsítja az anyagcserét, valamint fehérjében sem szűkölködik, így egy-két adag tejterméket is ki tudsz vele váltani.

trukk2.jpg ()

4. Uzsonnázz!

Közismert, de sose árt elismételni, hogy jobb az egész napos kalóriabevitelt több részletben bevinni. Ennek előnye az, hogy sosem fogsz farkaséhesen nekiállni egy-egy étkezésnek, és emiatt fölös kalóriákkal terhelni magad. Így a délutáni órákban is érdemes megejtened egy lazább étkezést. Egyél uzsonnára gyümölcsöt, joghurtot, és ha nem farkaséhesen ülsz le vacsorázni, valószínűleg az esti ételadagod sem lesz óriási.

5. Óvakodj a zsírmentestől!

Ha egy élelmiszeren  ezt a megnevezést látjuk, hajlamosak vagyunk belőle akár kétszer annyit is enni. A zsírmentes vagy zsírszegény viszont nem azt jelenti, hogy ne lenne benne kalória, szénhidrát, emiatt, ha nem figyelsz oda, egy diétásnak tűnő ebéd többet árthat, mint használ.

6. Vacsorázz férfival!

Több megfigyelés is kimutatta, ha egy nő egy férfival étkezik együtt, sokkal jobban odafigyel, és kevesebbet eszik, mintha otthon, ahol senki nem látja, esne neki a hűtőszekrénynek.

7. Eddz reggel!

A korai órákban végzett testmozgás ugyanis jobban beindítja az anyagcseréd, így a nap hátralevő részére elintézed, hogy gyorsabb járaton égesse a szervezeted az energiát. Másrészt a munka is jobban fog menni, mintha az ágyból épp csak kimászva támolyognál be az irodába.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X