Főoldal > DIÉTA > A 7 legjobb diétás snack, ami fogyaszt és laktat is

A 7 legjobb diétás snack, ami fogyaszt és laktat is

avokádócsicseriborsóétcsokoládéfahéjnassolásolívabogyópisztáciarágcsálnivalósnacktúrózabkorpazabpehely
0

Írta:

Megfogadtad a tanácsunkat és napi 5 adag zöldséget, gyümölcsöt eszel? Gratulálunk! A délutáni müzliszeletet is almára cserélted? Nagyszerű, de vajon jól is laksz vele?

Nézzünk szembe a valósággal: a zöldség és a gyümölcs nem éppen ideális nasi köztes étkezésekre, mert még egy óráig sem laktat. Biztos, hogy a reszelt répától és az almától nem fogsz telítődni, ha igazán éhes vagy a főétkezések között.

Természetesen nem arra biztatunk, hogy térj vissza a cukros müzlihez. Az alábbi 7 tiszta nasit azonban bűntudat nélkül fogyaszthatod, ha rád tőr az éhség.

Pisztácia

A magvak mára vitathatatlanul az egészséges étkezés részei lettek. Tele vannak fehérjével és egészséges zsírokkal, a tanulmányok szerint is az egyik leglaktatóbb ételek. Hogy miért válaszd mégis a pisztáciát a mandula vagy a mogyoró helyett? Kevesebb kalóriát tartalmaz társainál, ráadásul, a héja miatt, meghosszabbítja az étkezés idejét.

Avokádó salsával

Az avokádó valójában gyümölcs. Tápanyagtartalmát nézve viszont kiváló egészséges zsírforrás. A kutatások szerint pedig akár 5 órán át is telít. Kalóriatartalma miatt sem kell aggódnod, fél darab avokádóban ugyanis csak annyi energia van, mint egy tenyérnyi magban. És hogy miért a salsa? Mert sokkal jobb ízt ad neki!

Zsírszegény túró fahéjjal

A túró (cottage cheese) a nasik királya, ugyanis minimális kalóriabevitel mellett remekül telít. Egy doboznyi csak 160 kalóriát tartalmaz, ugyanakkor 28 gramm proteint. Ugyanennyi görög joghurtban például csak 5 gramm fehérje található. Hogyan lehet az alapvetően sósból édes csemege? Egy kis fahéjjal nagyszerűen feldobhatod az ízét és felturbózhatod a zsírégetést.

Olívabogyó

Egy kis előétel kellene, hogy kibírd a 15-20 percet ebédig? Az olívabogyó gazdag textúrája és sós íze segít, hogy pár falattal beérd a főétkezésig. Kalóriatartalma pedig elhanyagolható, 5 darabban csak 20 kcal található.

Sült csicseriborsó

A sós és ropogós snack olyan, akár a chips, csak sokkal egészségesebb. Tele van laktató fehérjével és rosttal, üres kalóriák helyett. Elkészítése igen egyszerű: egy doboz csicseriborsót tegyél be 10 percre a sütőbe, egy teáskanál olívaolajjal, egy csipet sóval és pirospaprikával.

Zabkorpa

Mi az, amiben több rost van, mint kedvencünkben, a zabpehelyben? A zabkorpában! Főzd meg egy kis tejben, hogy még laktatóbb legyen.

Magas kakaótartalmú étcsokoládé

Ha valami édesre vágysz, a legjobb választás kétségtelenül pár kocka étcsokoládé. Nemcsak azért ajánljuk, mert ez az egyik legegészségesebb nasi, tele antioxidánssal, hanem, mert intenzív íze miatt, már pár kocka is kielégíti az édesség utáni sóvárgást.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X