Főoldal > DIÉTA > 8 durva diéta, amit sose próbálj ki!

8 durva diéta, amit sose próbálj ki!

diétaétkezésfogyásfogyókúragasztrotáplálkozásveszélyes
0

Írta: and

Ha a fogyás a téma, a tippek sora végtelen. Könnyű elveszni ezeknek a trükköknek az útvesztőjében, hiszen nemcsak aközött kell különbséget tenni, hogy tényleg fogyasztanak, vagy netán inkább hizlalnak, hanem aközött is, hogy az egészségünket szolgálják, vagy épp súlyosan ártanak annak.

Összeszedtük azt a 8 őrült tippet, ami bár közismert, mégis nagyon ártalmas. Kerüld el őket messzire!

Obalon kapszula

Ha még sose hallottál az Obalonról, akkor eláruljuk, hogy ez egy olyan kapszula, amely egy lufit rejt magában és a gyomorba jutva felfújódik. A kapszula elolvad, a katétert a szájon át kiveszik, a lufi pedig a gyomor tetején maradva gondoskodik arról, hogy ne legyünk éhesek. Sajnos előfordulhat, hogy teljesen eltömíti a gyomrot vagy szétszakad benne. Ráadásul a fejlesztő cég nem követte az elhízottak utóéletét, így azt sem lehet tudni, hogy hosszú távon hatásos-e.

Vízhajtók és hashajtók

A vízhajtók és a hashajtók segítségével gyorsan, rövid idő alatt le lehet dobni pár kilót, azonban dehidratációhoz és az elektrolitok egyensúlyának felbomlásához vezetnek. Székrekedés esetén próbáld ki inkább a probiotikumokat, amely egészséges, ráadásul csökkenti a gázképződést és az éhséget is.

Fűző

Kim Kardashian újra divatba hozta a fűzőt, amitől úgy tűnt, már végleg sikerült a nőknek megszabadulnia. A fűző formálja az alakot, összeszorítja a test középső részét és úgy is tartja azt. Ezáltal a hurkácskáknak is búcsút mondhatunk, igaz, csak addig, amíg viseljük a kényelmetlen ruhadarabot. Nem éri meg szenvedni, ugyanis bordatöréshez és különböző belső sérülésekhez vezethet.

Fogyókúrás táplálék-kiegészítők

Ezek a táplálék-kiegészítők épp csak egy fokkal hangzanak biztonságosabbnak a drogoknál. Gyakran Amerikából származnak, ahol az FDA, azaz az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság nem vizsgálja a hatékonyságukat és a biztonságosságukat addig, míg a készítmények nem kerülnek kapcsolatba különböző egészségügyi problémákkal, illetve rosszabb esetben szívleállásos halálesetekkel.

veszelyesdieta2.jpg ()

Szénhidrátmentes diéta

Az egész testünk (többek között az agyunk, az izmaink és a szerveink) szénhidráttal működik. Szükségünk van rá, hogy legyen elegendő energiánk, jó legyen a hangulatunk és sikert hozzon a fogyókúránk. Ha 130 grammnál kevesebb szénhidrátot veszünk magunkhoz naponta, az káros hatással van az agyi funkciókra, a szerotonin csökkenő termelődése miatt. Az olyan szénhidrátok, mint a zabpehely és a teljes kiőrlésű kenyerek hozzájárulnak az ajánlott vitamin és diétás rost bevitelhez, és gondoskodnak a szívünk egészségéről is.

Őrült celeb diéták

Szinte mindennap feltűnik egy újabb fogyókúrás hóbort, amelynek rögtön rengeteg követője akad. Legtöbbjük extrém mértékben korlátozza a bevitt táplálékot, sőt van olyan is, amelyik egyenesen levegő evésére buzdít. Felejtsd el ezeket a badarságokat, és légy trendi inkább azért, mert egészségesen élsz.   

Koplalás

Ha a kalóriákról van szó, a kevesebb nem mindig jobb. Egy átlagos nőnek 1200-1400 kalória az alapanyagcseréje, így ha edzel, egész biztos, hogy ennél többre van a szervezetednek szüksége. Amikor a testmozgás alacsony kalória bevitellel párosul, az lelassítja az anyagcserét, mivel a szervezet elkezdi raktározni az értékes energiát. Biztos észrevetted már, hogyha megvonod magadtól a táplálékokat, akkor az előbb-utóbb túlevéshez vezet.

Teljes ételcsoportok megvonása

Hacsak nincs étel intoleranciád vagy –allergiád, nincs haszna az egyes ételcsoportok megvonásán alapuló diétáknak. Valójában pont az ellenkezője igaz: ha teljesen kiiktatod a tejtermékeket, a glutént, a magvakat vagy épp a tojást, az súlyos tápanyaghiányhoz vezethet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X