Főoldal > DIÉTA > Lenmagteával a narancsbőr ellen

Lenmagteával a narancsbőr ellen

cellulitiszlenlenmaglenmagteanarancsbőrtea
0

Írta:

A narancsbőr makacs dolog, és sok nő életét keseríti meg. Ha Te is közéjük tartozol, akkor próbáld ki a lenmagteát, és élvezd a különleges tisztítókúra jótékony hatását!

A narancsbőr kialakulásának összetett okai vannak, de leginkább a szervezetben felhalmozódott méreganyagok és a lelassult anyagcsere okolható érte. De megoldást mindig lehet rá találni – például az egészséges lenmagteát.

Mi az a len?

A lent az emberiség már az ókor óta használja. Szárából készítették a legfinomabb ruhaneműket, a magját pedig gyógyszerként alkalmazták. Később már az olajat is kipréselték belőle, ami ma is népszerű. Vitaminokban és ásványokban is gazdag. Találhatóban benne A-, B-, C-, D- és E-vitamin, kálium, kalcium, foszfor, kén, cink, nátrium, mangán, vas, klór, szilícium és réz is.

A legfőbb ereje

A lenmag fogyasztása megakadályozza a káros zsírok lerakódását az ér falán. Omega-3 zsírsav tartalma erősíti az inzulin hatását, ezzel véd a cukorbetegség ellen. Ugyanez a hatóanyag csökkenti a koleszterinszintet is. Egyes ráktípusok kialakulása is megelőzhető a lenmag rendszeres fogyasztásával.

A woman putting something into a glass of water., Image: 7456703, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Denkou Images

Főzz belőle teát!

A lenmagtea olyan hasznos komponenseket tartalmaz, mint a vitaminok, ásványi anyagok, zsírsavak és a rostok. Segíti a szervezeted tisztulását, a méreganyagok kiürítését, ezáltal a bőröd nagy barátja: rugalmasabb és feszesebb lesz tőle, eltűnnek majd a narancsbőrök, a fogyás pedig erőteljesen megindul. Rendszeres fogyasztásával nem csak a fogyás érhető el, de az ideális testsúly is fenntartható. Nem kell félned a jojó effektustól, és nem fogsz éhezni.

Így csináld!

Három evőkanál lenmag és 1 liter forrásban lévő víz szükséges. Öntsd rá a forró vizet a lenmagra, ha lehetőséged engedi, készítsd el az esti órákban. Hagyd állni a keveréket egy éjszakán át, és tartsd meleg helyen. Édesítheted is, de cukor helyett inkább valamilyen természetes édesítőszert válassz – hiszen fogyni akarsz, vagy a legjobb, ha csak citromlevet és édesgyökeret használsz. Másnap szűrd le a teát, és fogyaszd minden étkezés előtt! Ne felejtsd el, a hatás sokkal erősebb, ha mellette mozogsz, sportolsz is!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X