Főoldal > DIÉTA > Rákellenes, detoxikáló szuperétel: a kelbimbó

Rákellenes, detoxikáló szuperétel: a kelbimbó

kelbimbónövényrákrákelleneszöldség
0

Írta:

Segít a rák elleni harcban is a kelbimbó

A kelbimbó első ránézésre úgy néz ki, akár egy aprócska káposzta. Ez nem véletlen, ugyanis a zöldségek azon csoportjához tartozik, ahova a káposzta, karfiol, brokkoli, a káposztafélékhez. A jótékony hatásai is annyira sokrétűek, akár a brokkoli vagy a káposzta esetében. A kelbimbó csökkenti a rákos sejtek növekedésének sebességét, a testedet pedig megszabadítja a toxinoktól. Sok ember azért nem szereti a kelbimbót, mert elég jellegzetes és erős íze van. Ha te sem vagy nagy rajongó, az előnyei elolvasása után azzá fogsz válni.

Segíti a csontok rugalmasságát

A kelbimbóban lévő anyagok segítenek, hogy a csontjaid egészségesebbek és erősebbek legyenek. Először is itt a kalcium, melyről mindenki tudja, hogy nagyon fontos az egészséges csontozathoz. Másodszor pedig a kelbimbó K-vitaminban gazdag, amire szintén szüksége van a csontoknak.

Hozzájárul a szem egészségéhez

Az A-vitamin elengedhetetlenül fontos a szem egészségéhez. Azonban van egy másik vitamin, mely szintén nagyon fontos a szemnek: C-vitamin. Ez az erős antioxidáns segít, hogy a szemed kiszűrje az UV-sugarakat. A kelbimbó tartalmaz C-vitamint, ezzel hozzájárul, hogy a szemed sokáig egészséges legyen.

Csökkenti a gyulladást

A gyulladás tulajdonképpen jó dolog, mert a tested így jelzi, hogy valami nincs rendben. Azonban előfordul, hogy minden ok nélkül alakul ki gyulladás, ami viszont nem jó dolog. Az ilyen, hosszan fennálló gyulladás nagyban megnehezítheti az életed. Íme 3 tápanyag, amiben a kelbimbó gazdag és gyulladáscsökkentő hatású: omega-3 zsírsav, K-vitamin, glükozinolát.

, Image: 253479319, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SoFood

Segít, hogy fiatalabbnak tűnj

A C-vitamin egy olyan antioxidáns, mely segít a sejteket megóvni a károsodástól. Hasonló hatékonysággal működik, mint a kollagén, melyet ránctalanító krémekbe szoktak tenni. Lehet, hogy azt hiszed, a C-vitamin legjobb forrása csak gyümölcs lehet, de tudtad, hogy egy bögre kelbimbó 75 mg C-vitamint tartalmaz? Ha szeretnél fiatalabbnak tűnni, egyél kelbimbót!

A szív- és érrendszer egészségéért is tesz

A kelbimbó kimondottan jót tesz a szívednek. Ahogy már korábban említettük, a kelbimbó gyulladáscsökkentő hatású, mely nagyon jó a szívnek. Ezen felül rostban gazdag zöldség, segít kimosni a zsírt a szervezetből, így csökken a koleszterin, a szív egészséges marad.

Detoxikál

Fejfájás, fáradság, nehéz koncentrálás, ízületi vagy izomfájdalom, émelygés – csak néhány olyan tünet, mely arra is utalhat, hogy a szervezetedben felhalmozódtak a méreganyagok. Ha beépíted az étrendedbe a kelbimbót, máris nagyon sokat tettél azért, hogy a szervezeted méregtelenítsen.

Csökkenti a rák kockázatát

Ha még nem győztünk meg arról, hogy a kelbimbó igazi szuper étel, akkor itt egy jolly joker! A rák sajnos egyre gyakoribb betegség, bárki szervezetében elrákosodhatnak a sejtek. A kelbimbóban található glükozinolát azonban segít abban, hogy a betegség kockázata csökkenjen.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X