Főoldal > DIÉTA > Rágcsálj egészségesen, passzold a chipset és a csokit!

Rágcsálj egészségesen, passzold a chipset és a csokit!

chipscsokidiétaédességegészségnassolás
0

Írta: and

Munka közben az egyik kezed folyamatosan a chipses zacskóban matat? A tévézés elengedhetetlen hozzávalói lettek a csokik, gumicukrok és mikrózható pattogatott kukoricák?

 Nem is hinnéd, hogy ezek az ártatlannak hitt ropogtatnivalók mennyire egészségtelenek. Mit szólnál, ha nem csak tápláló, de egészséges nasikra is cserélnéd ezeket? Segítünk néhány tippel.

Zamatos gyümölcsök

A gyümölcsök számtalan jótékony hatását még felsorolni is hosszú: tele vannak antioxidánssal, segítik az emésztést és még szépítő hatásuk is ismert. A legjobb, ha mindig van otthon egy alma, amit csak be kell dobnod a táskádba. De sokak szívesebben fogyasztják a gyümölcsöket előkészítve: moss meg és darabolj össze idénygyümölcsöket, ami munka közben elrágcsálva nem csak az éhségedet enyhíti, de az immunrendszeredet is erősítheted.

Fejedelmi étcsokik

Csokimániás vagy és nem is vagy hajlandó lemondani róla? Oké, de akkor válts minőségi termékekre. Ezt pedig a minél magasabb, legalább 80 százalékos kakaótartalom garantálja. Igaz, ilyenkor már nem tej-, hanem étcsokoládéról beszélünk, de aki jó minőségű finomságokat kezd fogyasztani, nem is vágyik már utána másra. Az ínyencek ráadásul számos különleges étcsoki közül válogathatnak.

Fenséges olajos magvak

Tudtad, hogy a csonthéjas gyümölcsök mindamellett, hogy rendkívül finomak, még az érrendszeredet is átpucolják? Sokkal kevesebb az esélye a szív- és érrendszeri megbetegedésekre azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak olajos magvakat. Tehát a legközelebbi nagybevásárlás alkalmával ne chipsszel, hanem natúr (nem sózott) mogyorókkal, mandulával, diókkal tömd tele a kosaradat.

nasis2.jpg ()

Isteni túrókrém

Már szinte rituálé nálad a délelőtti túrókrém elfogyasztása? Sajnos a boltokban kapható termékek többsége nem csak cukorral, de ízfokozókkal és tartósítószerekkel van tele. De van egy jó hírünk. Néhány perc alatt te is összedobhatsz egy fenséges tízórait: csupán sovány túróra, alacsony zsírtartalmú tejfölre, összedarabolt gyümölcsökre és mézre van szükséged. A túróhoz annyi tejfölt keverj, hogy az krémes állagú legyen, a többi hozzávalót pedig ízlés szerint keverd hozzá. Jó étvágyat!

Mennyei sütőtök

Az ősz nagy slágere a tök. És nem, nem csak a töklámpás miatt. Vásárolj belőle annyit, hogy a faragás mellett legalább egy adagnyi a sütődbe is jusson. Csak fel kell darabolnod, a többi már a tűzhely dolga. Ha hétvégén megsütöd, egész hétre biztosítja neked az isteni desszertet. Edd rendszeresen, mert rákmegelőző, látásjavító és immunerősítő hatása is ismert.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X