Főoldal > DIÉTA > 5 szénhidrátmentes snack, amit akár magaddal is vihetsz

5 szénhidrátmentes snack, amit akár magaddal is vihetsz

diétaétkezésfogyásgasztronassolássnacktáplálkozás
0

Írta: and

Akkor a következő 5 szénhidrátmentes snacket neked találták ki! Mogyoróvaj angolzellerrel Hazánkban is

Akkor a következő 5 szénhidrátmentes snacket neked találták ki!

Mogyoróvaj angolzellerrel

Hazánkban is egyre népszerűbb és elterjedtebb a mogyoróvaj fogyasztása. Az amerikai gyerekek klasszikus gyerekkori kedvencét egyszerűen csak le kell venned a polcról és rákenni valamire. Például angolzellerre. Így csak a mogyoróvaj szénhidráttartalma kerül a szervezetedbe, ami egyáltalán nem sok: 2 evőkanál finomság csupán 8 gramm szénhidrátot tartalmaz, melyből 3 gramm rost.

Take away tipp: kend meg a zellerszárakat mogyoróvajjal, fektesd őket egymás mellé egy dobozba és vidd magaddal a munkahelyedre!

Görög joghurt

Krémesebb a többi joghurtnál, ráadásul egy kis doboz görög joghurt mindössze 7 gramm szénhidrátot tartalmaz – ez feleannyi, mint a natúrban lévő, és negyedannyi, mint az ízesített joghurtban. Emellett kétszer annyi fehérjét tartalmaz, így tökéletes választás azoknak, akik odafigyelnek a súlyukra vagy fogyni szeretnének.

Take away tipp: csak be kell dobnod a táskádba és már viheted is! Uzsonnáig hűtőben tárold! Ha szeretnéd, egy kis mézzel édesítheted.

Túró

Egy csésze zsírszegény túró mindössze 190 kalóriát és 8 gramm szénhidrátot tartalmaz. Ha hozzáadsz 1 evőkanál chia magot, plusz öt gramm hasznos rosttal ajándékozod meg magad. Szórj még rá egy teáskanál fahéjat a különleges antioxidánsok jótékony hatásáért, és máris kész a szuperegészséges étel, amely amellett, hogy alacsony szénhidráttartalmú, a túrónak hála még probiotikumokat, azaz emésztésjavító egészséges baktériumokat is tartalmaz.

Take away tipp: keverd össze az egészet egy dobozba, és vidd magaddal dolgozni! Csak ne felejtsd el fogyasztásig betenni a hűtőbe!

snack2.jpg ()

Dió

Kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a mandula, a mogyoró a pisztácia vagy a kesudió, sőt még az antioxidánsszintje is magasabb társainál. 30 gramm dió csak 4 gramm szénhidrátot tartalmaz, ennek a fele rost. Ekkora adag dió már fedezi a napi szükséges magnézium-bevitel 10%-át és 2,5 gramm egészséges omega-3 zsírsav is van benne.

Take away-tipp: mindig legyen egy zacskó dió a táskádban, de akár az íróasztalod fiókjában is tarthatsz belőle, így bármikor előkaphatod, ha munka közben nassolnál.

Kelkáposzta csipsz

Dobj két nagy marék kis darabokra vágott és megmosott kelkáposztát egy tálba, locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal, majd sózd és borsozd ízlés szerint! Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, szórd bele a káposztát, majd süsd az egészet 150°C-on 20 percig! Becsapás lenne azt mondani, hogy olyan, mint a boltban kapható csipsz, de nagyon finom. Annyira, hogy vigyázat, függőséget okoz! De semmi baj, hiszen egy csésze apróra vágott friss kelkáposzta csak 35 kalóriát és 7 gramm szénhidrátot tartalmaz, úgyhogy bátran csipegethetsz belőle.

Take away tipp: a kihűlt csipszet zacskózd be, majd jól zárd le, így bármikor magaddal viheted, biztosan friss marad.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X