Főoldal > DIÉTA > 5 szuperegészséges nyári jeges tea recept

5 szuperegészséges nyári jeges tea recept

jeges tearecepttea
0

Írta: and

Tudtad, hogy a mentatea, bár nem tartalmaz koffeint, rendkívül frissítő, és még az emésztésedre is jó hatással van?

Narancsos-mentás jeges tea

Ehhez az egészséges finomsághoz nem kell mást tenned, mint összekeverni teát (leginkább feketét vagy zöldet, persze ízesítetlenül), citromlevet, narancslevet, barna cukrot és mentalevelet, egy-két órára betenni a hűtőbe, és már kész is!

Barackos-mangós fehér jeges tea

Elsőre bonyolultnak hangozhat, pedig itt is mindössze arról van szó, hogy lefőzöl egy-két adag fehér teát (tudod, azt, amit a teabimbókból készítenek, és rengeteg antioxidánst tartalmaz, így lassítja a sejtek öregedését), beleteszel néhány szelet barackot és némi mangóaromát – vagy persze ha van, igazi mangót, és lehűtöd. Idd magad fiatalra!

Mentás jeges tea másképpen

Ha az egyébként is isteni menta teádba belelógatsz egy maréknyi citromfüvet, még kellemesebb lesz az íze, és a citromfű is nagyon egészséges, többek között remek feszültségoldó.

Citromos-áfonyás-gránátalmás jeges tea

Ha bogyósgyümölcs-mániás vagy, akkor ez a te kombód: pár szelet citrom, egy maréknyi áfonya (kicsit nyomkodd meg kanállal, hogy kijöjjön az íze), valamint némi gránátalma-püré, és…mmm!

Gyümölcsös „naptea” jéggel

Nézzük csak, milyen nyári gyümölcsöt nem említettünk még? Itt van persze az eper, a málna, a szeder: ez a fekete tea alapú ital bármelyikkel elkészíthető. Még ízletesebb lesz – és egy kicsit pikáns –, ha belereszelsz némi gyömbért is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X