Főoldal > DIÉTA > Gwyneth Paltrow light muffinja: ebből nyugodtan nassolhatsz!

Gwyneth Paltrow light muffinja: ebből nyugodtan nassolhatsz!

diétafogyásfogyókúragasztroGwyneth Paltrowmuffintáplálkozás
0

Írta:

Gwyneth Paltrow igen nehéz időszakon megy keresztül, hiszen a napokban jelentette be, hogy 10 év házasság után elválik Chris Martintól.

De az egészségmániás színésznő még ilyenkor sem kalóriabomba nasikkal vigasztalódik, valószínűleg inkább süt egy nagy adagot a diétás muffinspecialitásából, aminek receptjét nemrég még a honlapján is megosztotta. Gwyneth még az anyukájától tanulta el az isteni áfonyás muffin recepjét, aztán később kicsit modernizálta, és a kalóriadús hozzávalókat egészségesebb alternatívákra cserélte.

De hogy segíthet egy édesség a fogyásban? Az áfonya egyébként is szuper zsírégető, ezenkívül tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, az agave szirup pedig a legújabb kutatások szerint serkenti az anyagcserét. Plusz a tönköly- és teljes kiőrlésű lisztnek hála már egyetlen darab is hosszú időre feltölt energiával, így az edzéseken is jobban teljesítesz anélkül, hogy extra kalóriákat kéne bevinned a szervezetedbe. Ezért a legközelebbi edzésnapon nyugodtan jutalmazd meg magad egy ilyen isteni light muffinnal.

Hozzávalók (12 darabhoz):

½ csésze kókuszolaj
½ csésze szójatej
½ csésze bio juharszirup
¼ csésze light agave szirup   
1 csésze tönkölyliszt
1 csésze teljeskiőrlésű liszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
2 és fél csésze áfonya

Elkészítés:

1. Öntsd össze a szójatejet, olajat, juharszirupot és agave szirupot.

2. Egy nagyobb tálban keverd össze a kétféle lisztet, sütőport és sót, majd folyamatos kavargatás mellett mixeld össze a két tál tartalmát.

3. Add hozzá az áfonyát, végül pedig adagold ki a masszát a muffinsütő-formákba.

4. Süsd 190 fokon nagyjából 30 percig. Egy villával letesztelheted, hogy átsült-e már a tészta. Akkor jó, ha a muffinok teteje kicsit megbarnult, a villát pedig simán ki tudod húzni a közepéből.

Tápanyagtartalom muffinonként:

221 kalória
10 g zsír, ebből 1 g telített
32 g szénhidrát
12 g cukor
3 g rost
3 g fehérje

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X