Főoldal > DIÉTA > Fehérjedús, egészséges tojásos receptek

Fehérjedús, egészséges tojásos receptek

gasztrorecepttojás
0

Írta: and

Ha elfoglalt, vagy egyszerűen csak túlságosan fáradt vagy, és nem akarsz bajlódni egy bonyolultabb étellel,

Ha elfoglalt, vagy egyszerűen csak túlságosan fáradt vagy, és nem akarsz bajlódni egy bonyolultabb étellel, a jackpot a tojás!

Alapszabály: mindig legyen a hűtődben néhány darab tojás. Változatosan elkészítheted, így ha más meleg ételt nem is eszel aznap, feltöltődsz fehérjével, vassal és vitaminokkal. Következzenek a kreatív, egészséges, tojásos receptek!

sparga2.jpg ()Spárga reszelt tojással (2 adag)

A reszelő nagyon nagy találmány, de fogadjunk, hogy tojást még nem szántottál végig rajta! Itt az ideje, hogy kipróbáld!

Hozzávalók:

2 csomó vastag spárga
1 tojás
4 evőkanál borecet

Elkészítés:

Főzd keményre a tojást, hámozd meg és tedd félre. Míg a tojás fő, tedd a spárgát a fazék fölé egy hőálló szűrőbe, és tartsd ott 10 percig, vagy amíg meg nem puhul a gőzben (villával ellenőrizheted).

Ezután tedd a tányérodba a spárgát, és reszeld rá a meghámozott egész tojást. Annyit tegyél rá, amennyi csak jólesik. (Ha marad belőle, később jó lesz melegszendvicsre.)
Végül locsold meg egy kis borecettel az egészet, és fogyasztásig hagyd állni szobahőmérsékleten 3 percig.

fritatta3.jpg ()Vega frittata (8 adag)

Koktélparadicsom, mozzarella, bab, bazsalikom – ez a zöldséges olasz finomság tele van ízzel! 2 szelet pirítóssal vagy egy adag salátával tökéletes reggeli, ebéd vagy akár vacsora.

Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj
2 csésze felezett koktélparadicsom
1 csésze fekete bab
8 tojás
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
Só, bors
5 dkg kockára vágott mozzarella sajt

Elkészítés:

Öntsd az olívaolajat egy kis serpenyőbe, majd add hozzá a paradicsomot és a babot. Szórd meg egy kevés sóval és borssal, majd süsd együtt alacsony lángon 7 percig.
Egy kis tálban verd fel a tojást, szórd bele a bazsalikomot és sózd, borsozd. Lassan öntsd a serpenyőbe a tojásos keveréket a paradicsom és a bab mellé. Add hozzá a sajtot, és keverd meg párszor. Fedd le, és főzd 15-20 percig, vagy amíg a frittata fel nem puffad, és a teteje is meg nem fő.

Ha elkészült, helyezd egy nagy tányérra, de várj néhány percet, hogy hűljön, és utána szeleted fel. Melegen tálald!

sonkakosar4.jpg ()Tojásos sült sonkakosár (6 adag)

Gyors hétköznapi reggeli lehet, mégis elég töltetet ad ahhoz, hogy simán induljon a nap, és megkapj minden táplálékot, amire a szervezetednek szüksége van.

Hozzávalók:

12 szelet sonka 
12 tojás
só, bors és pirospaprika

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt  220°C-ra. Bélelj ki egy muffinsütőt sonkaszeletekkel. Ezután üss minden muffin helyére 1-1 tojást, majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával. Süsd 20 percig, majd fogyasztás előtt hagyd hűlni 3 percig.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X