Főoldal > DIÉTA > Felmelegít, laktat és egészséges – mi az?

Felmelegít, laktat és egészséges – mi az?

borsódiétaegészségfőzelékgasztrorecept
0

Írta: and

Sokaknak már gyerekkorunkban elmegy a kedve a főzelékektől, köszönhetően az iskolai menzán felszolgált vizes-p&

Sokaknak már gyerekkorunkban elmegy a kedve a főzelékektől, köszönhetően az iskolai menzán felszolgált vizes-pörköltszaftos variációknak. A főzelék pedig az egyik legjobb megoldás, ha valami gyorsan és könnyen elkészíthető, vitamindús egytálételre vágysz. Ráadásul rengeteg fajta változata létezik, télen mélyfagyasztott zöldségekből is ugyanolyan finomak, és apró trükkökkel a fogyókúrádba is beillesztheted őket. Ezt a két egyszerű receptet bármikor bevetheted:

Borsófőzelék light

Egy igazi klasszikus diétás változata, ami garantáltan felvidít a borús napokon. Idézd fel a nyári napsütést egy ínycsiklandó, gőzölgő borsófőzelékkel! A borsó kiemelkedő fehérjetartalmának köszönhetően edzések után segíti az izmok regenerálódását, de vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. Vastartalma pedig segít fáradékonyság és vérszegénység esetén.

pea2.jpg ()Hozzávalók 1 személyre:

30 dkg borsó
3 evőkanál rozsliszt
1 csokor petrezselyemzöld
zsírszegény tej
mogyoróolaj
majoránna

A mogyoróolajon párold a borsót néhány percig (a mogyoróolaj koleszterintartalma jóval alacsonyabb, mint a napraforgó olajé). Öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, és szórd rá a majoránnát és petrezselymet. Amikor megpuhult, a rozslisztet keverd össze egy kis tejjel, és habard be a borsót. Hagyd az egészet összeforrni, és már tálalhatod is.

Joghurtos zöldbabfőzelék

A hüvelyesek közül a zöldbab tartalmazza a legkevesebb szénhidrátot, viszont élelmi rosttartalma jelentős, ezért érdemes beépítened a fogyókúrás étrendedbe. Jótékony hatása még, hogy szabályozza a vércukorszintet, így segít leküzdeni az éhségrohamokat is.

Hozzávalók 1 személyre:

30 dkg sárga hüvelyű zöldbab
3 dkg natúr joghurt
5 ml mogyoróolaj
fokhagyma

tartósítószermentes ételízesítő
édesítőszer
20 %-os ecet (ízlés szerint)
petrezselyemzöld

A finomra darabolt fokhagymát futtasd meg az olajon, majd add hozzá a fűszereket és a zöldbabot. Ezután annyi vízben, hogy éppen ellepje, lassú tűzőn főzd puhára. Végül keverd hozzá a joghurtot, majd forrald össze. Édesítővel, ecettel és petrezselyemzölddel ízesítheted még ízlés szerint.

Wellness Café tipp: A főzelékekhez szuperül passzol a MIRELITE Bélszínroló, amit percek alatt kisüthetsz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X