Főoldal > DIÉTA > Szuper energiaturmixok hűvösebb napokra

Szuper energiaturmixok hűvösebb napokra

egészséggyümölcsturmix
0

Írta: and

Mínusz 5 kg egy hét alatt! Fantasztikus nyeremények egy kattintásra! Répa turmix Ne vond össze a szemöld&

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra!

Répa turmix

Ne vond össze a szemöldököd, hidd el, különleges élményben lesz részed, ha megkóstolod: a sárgarépa édes íze ugyanis jól harmonizál az almával, és ha még ezt egy kevés gyömbérrel is megbolondítod, olálá!

Hozzávalók:

– 2 sárgarépa
– 1 alma
– 1 cm friss gyömbér

Elkészítés:

Pucold meg a sárgarépákat, a gyömbért és mosd meg az almát. Vágd őket egyenlő darabokra, majd préseld ki a levüket.

Hatása:

Ez az ital kitűnő forrása az A-, C-, B1 és B6 vitaminoknak, valamint káliumot is tartalmaz, de jó az émelygésre is egy-egy megerőltető edzés után. A gyömbérnek köszönhetően pedig serkenti az emésztést és erősíti a szervezeted ellenállóképességét.

Brokkoli turmix

Ha eddig utáltad, itt az ideje, hogy megszeresd a brokkolit! A Kalifornia Egyetem kutatói kimutatták, hogy a brokkoli egyik vegyületének fontos szerepe van az immunrendszer erősítésében.

Hozzávalók:

– 1/2 brokkoli
– 2 sárgarépa
– 1 cékla

juice2.jpg ()Elkészítés:

Mosd meg a hozzávalókat, hámozd meg a céklát és répákat, majd gyümölcscentrifugán préseld ki a zöldségek levét. Öntsd hosszú szárú pohárba, és díszítsd egy szelet sárgarépával.

Hatása:

Ez a gyönyörű színű turmix sok béta-karotint, folátot, C-vitamint, káliumot és folsavat tartalmaz.  Energetizál, jótékony hatással van az emésztőrendszerre és erősíti az immunrendszert.

Fáradtság ellen

Ha nyúzottnak, leamortizáltnak, fáradtnak érzed magad reggelente, adj egy löketet a szervezetednek ezzel a pikáns, C-vitaminban gazdag reggeli itallal.

Hozzávalók:

– 1 sárgarépa
– 3-4 retek
– 1 alma

Elkészítés:

Mosd és hámozd meg a sárgarépát és a retkeket. Az almát mosd meg és magozd ki, majd az összes hozzávaló levét préseld ki. Töltsd pohárba és díszítsd egy szelet almával.

Hatása:

Ez az édeskés turmix gazdag A-, C-, E-, K-vitaminban, folsavban, szelénben, káliumban, kalciumban, mangánban, béta-karotinban. Rákmegelőző hatású és serkenti az epe működését, valamint szépíti a bőrt, jó hatással van a szemre, a szívre és a vérkeringésre.

Narancsbőr elleni turmix

Attól még, hogy vége van a nyárnak, nem kell búcsút intened a narancsbőr-mentes bőrödnek. Mivel kutatások igazolták, hogy a narancsbőrt a zsírsejtek mozdulatlansága okozza, így ha továbbra is sok folyadékot fogyasztasz és magas víztartalmú zöldségeket és gyümölcsöket eszel, könnyebben eltávolíthatod a méreganyagokat a szervezetedből. Kortyolgasd ezt a turmixot, és növeled a hatékonyságod!

Hozzávalók:

– 2 alma
– 1 kis zeller
– 1 kis cékla

Elkészítés:

Mosd meg a hozzávalókat, hámozd meg a zellert és a céklát, majd az almákkal együtt préseld ki a levüket. A kapott élénk színű, édeskés italt öntsd pohárba és tálald egy szelet almával.

Hatása:

Magas az A-, B-, C, E-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, nátrium, pektin, folsav és vas tartalma. Vízhajtó, méregtelenítő, stresszoldó, sőt, fiatalító hatású!

Haslaposítók

Valószínűleg neked is, mint minden nőnek, állandó problémát jelent a hasad. Sokszor érzed úgy, hogy bármennyi felülést is csinálsz, csak nem lesz laposabb? Próbáld ki a következő italokat. Este fogyaszd őket, és hatni fognak!

Körtés változat

Hozzávalók:

– 2 körte
– fél csésze zsírszegény tej
– fél csésze élőflórás joghurt
– fahéj, ízlés szerint

Elkészítés:

Darabold fel a körtéket, öntsd hozzá a fél csésze zsírszegény tejet és a fél csésze élőflórás joghurtot, majd turmixold össze. Ha kész, adhatsz hozzá fahéjat.

Hatása:

A magas rosttartalmú körte mellett, ami segíti a bélműködést,  a fahéj nagy előnye, hogy segít szabályozni a vércukorszintet, ezért diabéteszeseknek is ajánlott a fogyasztása.

Kivis változat

Hozzávalók:

– 2 db kivi
– 1 csésze zsírszegény tej

Elkészítése:

Hámozd meg a kiviket és turmixold össze a tejjel. Már fogyaszthatod is!

Hatása:

A kivi alacsony kalóriatartalma miatt segít megőrizni a vonalaidat, míg pektintartalmának köszönhetően kiegyensúlyozottá teszi az emésztést.

Almás változat

Hozzávalók:

– 1 alma
– fél csésze zsírszegény tej
– fél csésze zsírszegény joghurt
– fahéj (ízlés szerint)

Elkészítése:

Hámozd meg és darabold fel az almát, majd turmixold össze a hozzávalókat. Ha kész, adj hozzá egy kis fahéjat.

Hatása:

Az alma egyik nagy előnye, hogy bármikor beszerezheted és ráadásul nem is olyan drága gyümölcs, ugyanakkor nemcsak az ásványi anyagok tárháza, hanem gazdag rosttartalma miatt, segíti a bélműködést, csökkentve a has nagyságát. Tudod, hisz mindenünk a gyümölcs!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X