Főoldal > DIÉTA > 4+1 egészséges, őszi koktél recept

4+1 egészséges, őszi koktél recept

gasztrokoktélrecept
0

Írta: and

Mínusz 5 kg egy hét alatt! Oké-oké, a koktélokról általában nem a diéta és a

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

Oké-oké, a koktélokról általában nem a diéta és a megfelelő életmód jut először eszünkbe. De megmutatjuk, hogy lehetnek egészségesek is, ha a megfelelő szezonális zöldségeket és gyümölcsöket használod hozzájuk!

Prána

Ha megiszod ezt a koktélt, úgy érzed majd magad, mintha átestél volna egy prána nadi kezelésen. Ez az ital maga az élet körforgása.

Hozzávalók:
(1 adag)

2 cl ananászlé
1 ek. cukorszirup
1 szelet citrom
2 dl kókuszvíz
2 cl grapefruitlé
3 cl vodka
3 szelet barack a díszítéshez

Elkészítés:

Tedd az összes hozzávalót egy koktél shakerbe, és alaposan rázd össze. Tálald martinis pohárban, és díszítsd a barackszeletekkel.

Uborkás-gyógynövényes pezsgő

Egyszerű, diétás koktél, amely nagyon elegáns, tökéletes például egy tószthoz. Valami nagy bejelentést tennél? Elő a pezsgős poharakkal!

Hozzávalók:
(1 adag)

1 dl száraz pezsgő
½ csésze citromos ásványvíz
¼ szeletelt uborka
3 levél bazsalikom apróra vágva

Elkészítés:

Tölts meg pezsgővel egy poharat, a tetejére pedig jöhet a citromos ásványvíz. Óvatosan dobd bele az uborkaszeleteket, majd szórd rá a bazsalikomot, nagyon szépen fog úszni a felszínén.

Gyógypuncs

Ez az intenzív koktél felmelegíti az egész testedet. A citrom megváltoztatja a szervezet pH-értékét, amely így jobban ellenáll a vírusoknak. Ha hirtelen megbetegszel a nyári hőségben, kitűnő kúra!

punch2.jpg ()Hozzávalók:
(2 adag)

8 cl füstösebb whiskey
2 ek. méz
½ bögre fekete tea
2 cl frissen facsart citromlé
Válogatott gyógynövények a kertből (kakukkfű, rozmaring, zsálya, levendula)

Elkészítés:

Öntsd egy bögrébe a whiskey-t és a mézet. Egy másik bögrébe mehet a forró fekete tea, amelybe beleáztatod a gyógynövényeket. 5 perc után szűrd le a levet, és borítsd az alkoholos keverékre, majd keverd hozzá a citromlevet.

Gyömbéres-mentás forró csoki

Használj hozzá sima kakaóport, hogy megkíméld a vonalaidat a forró csoki por magas cukortartalmától. A gyömbér extra gyomornyugtató hatását imádni fogod!

Hozzávalók:
(1 adag)

5 friss mentalevél
1/2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 csésze sovány tej
1 evőkanál barnacukor
4 teáskanál kakaópor
1/4 teáskanál vanília kivonat
1 csepp mandula kivonat
2 evőkanál Baileys

Elkészítés:

Zúzd össze a mentaleveleket és szórd hozzá a reszelt gyömbért. Melegítsd fel a tejet, majd add hozzá mentát, a gyömbért, a cukrot és a kakaóport. Közepes lángon kevergetés közben hagyd felmelegedni teljesen, majd vedd le a tűzről, és szűrd le. Keverd bele a vanília és mandula kivonatot, végül a Baileys-t. Tölsd a kedvenc bögrédbe és már kortyolhatod is!

Áfonyás Gin

Ez a koktél annyira finom, ha egyet megiszol belőle, biztosan szeretnél egy következőt is. Ha kihagyod a juharszirupot, még a diétád ideje alatt is fogyaszthatod.

Hozzávalók:
(2 adag)

¼ csésze összetört vörös és fekete áfonya
1/3 csésze vörösáfonya szirup
8 cl gin
1/3 csésze víz
1 csésze áfonyalé
¼ csésze friss citromlé
ízlés szerint juharszirup
narancs szeletek
2 friss kakukkfű ág

Elkészítés:

Keverd össze a zúzott áfonyákat az áfonya sziruppal. Add hozzá a gint, majd hagyd állni néhány percig, hogy összeérjenek az ízek. Közben a vizet forrald fel egy kis serpenyőben, majd add hozzá az áfonya- és a citromlevet. Ha felmelegedett, öntsd hozzá az alkoholos keveréket is, és alaposan kavard össze. Ezután öntsd 2 előmelegített bögrébe. Édesítsd juharsziruppal, díszítsd a naranccsal és a kakukkfűvel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X