Főoldal > DIÉTA > Egészséges, laktató ételek 500 kalória alatt

Egészséges, laktató ételek 500 kalória alatt

diétafogyásfogyókúra
0

Írta: and

Nem számít, hogy melyik napszakban tartod a legnagyobb étkezést, de az elfogyasztott kalória mennyisége igen.

A következő két étel egy mennyei leves és egy isteni tészta – olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyeket 100%-ig hasznosítani tud a szervezeted. A gyomrodat megnyugtatóan laktatják, mégsem többek 500 kalóriánál!

Cheddar leves

Egy kiadós tál tejszínes cheddar sajtos leves megnyugtatja a lelket, de nem mindig szélesíti a derekadat! Gondoltad volna, ha karfiollal helyettesíted a tejszínt, csodálatos krémlevest kapsz?

Hozzávalók:

2 ek. olívaolaj
2 nagy póréhagyma vékonyra karikázva
4 csésze apróra vágott karfiol
2,5 csésze alacsony zsírtartalmú tej
2 csésze víz
1 babérlevél
1 tk. só
½ tk bors
3 ek. liszt
1, 5 csésze reszelt cheddar sajt
1 ek. citromlé

Elkészítés:

1. Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a póréhagymát, és kb. 5 percig kevergesd. Add hozzá a karfiolt, két csésze tejet, a babérlevelet, a sót és a borsot. Sűrű kevergetés közben forrald fel.

2. Csökkentsd a hőmérsékletet, majd fedd le a serpenyőt, és főzd tovább a levest, amíg a karfiol puha nem lesz (kb. 8 perc).

3. Közben egy kis tálban habverővel keverd össze a maradék tejet és a lisztet. Ha megpuhult a karfiol, vedd ki a babérlevelet, és lassan öntsd a levesbe a tejes keveréket. Kb. 2 perc alatt kissé meg fog sűrűsödni.

4. Vedd le a tűzről, add hozzá a sajtot és a citromlevet, és már tálalhatod is!

Carbonara spagetti

A megbolondított carbonara is passzolhat a diétádba, ha teljes kiőrlésű spagettivel, alacsony zsírtartalmú tejjel és parmezán sajttal készíted.

Hozzávalók:

2 csésze zöldborsó
1 ek. olívaolaj
10 dkg apró kockára vágott sonka
1 kis fej hagyma apróra vágva
8 dkg teljes kiőrlésű spagetti tészta
1 csésze alacsony zsírtartalmú tej
1 csésze reszelt parmezán
bors
menta

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a sonkát. Süsd addig, amíg ropogós nem lesz. Ha elkészült, vedd ki a sonkát és tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben pirítsd meg a hagymát, majd tedd félre.

2. Főzd meg a tésztát a csomagján lévő utasítások szerint. 3 perccel azelőtt, hogy elkészül, add hozzá a borsót, és főzd őket együtt. Merj le róluk 3 csésze vizet, ezt tedd félre, a többit pedig szűrd le.

3. Öntsd a tésztát és a sonkát a hagyma mellé a serpenyőbe. Kapcsold a főzőlapot magas fokozatra, és adj az ételhez ½ csésze vizet, amit a tésztáról lemertél, ½ csésze parmezánt és ½ csésze tejet. Keverd össze óvatosan, de alaposan. Add hozzá a maradék tejet, ¼ csésze parmezánt, és miközben kevered, látványosan sűrűsödik majd a szósz. Ha úgy érzed, hogy túl ragacsos, adj még hozzá a tészta vizéből. A lényeg, hogy tartsd fenn a krémes állagot.

4. Tálaláskor reszeld rá a maradék parmezánt, sózd, borsozd, majd díszítsd 2-3 mentalevéllel adagonként.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X