Főoldal > DIÉTA > Így kerülj topformába az esküvődre!

Így kerülj topformába az esküvődre!

diétaesküvőmenyasszonytáplálkozás
0

Írta: and

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan! Nyugi, nem szükséges szigorú dié

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan!

Nyugi, nem szükséges szigorú diétába kezdened, sőt kifejezetten tilos koplalni az esküvő előtt! Egy elgyötört, gyenge mennyasszony, lássuk be, nem az, akiről mindenki gyerekkora óta álmodozik. Az alábbi tippekkel jó kondiba kerülhetsz, és sugárzó önbizalommal mutathatod meg az egybegyűlteknek bombaalakod.

Le a puffadással a lapos hasért!

Bár a közelgő esküvő miatt érthetően nagyon fel vagy pörögve, fogadd meg a jó tanácsot, és egyél lassan. A gyors evéssel ugyanis rengeteg levegőt is lenyelsz, amely beszorul a bélbe, puffadást okozva. Kerüld a szénsavas italokat, a rágógumit és a k betűs zöldségeket is, hogy a nagy napon ne kelljen szoronganod a dudorodó pocid miatt. Mindennap egyél meg egy pohár joghurtot vagy igyál egy probiotikus italt, mert a jótékony baktériumok hatékonyan felveszik a harcot a puffadással.

Csökkentsd a sófogyasztást!

A sószóró már régóta nem a barátod? Nem is gondolnád, de az átlagos napi 9 gramm sófogyasztás nagy része a reggeli müzliből és pékáruból adódik. Egyél kevesebbet belőlük, a legjobb, ha otthon készíted el őket egészséges, natúr hozzávalókból, így szoríthatod vissza a bevitelt 3 grammra. Ezzel másfél liter felesleges vizet takarítasz meg, így bármilyen külön erőfeszítés nélkül máris ledobtál 1-2 kilót.

eskuvo2.jpg ()Szedj táplálék-kiegészítőket!

Az esküvő előtti diéta miatt valószínűleg a szervezetedben vitaminhiány lép fel, így érdemes mesterséges vitaminokkal támogatnod az egészségedet. A B-vitaminok ráadásul fokozzák az energiád, amely nélkülözhetetlen, hogy bírd irammal az esküvő szervezését. A növényi táplálékkiegészítők, mint az alga, felgyorsítják az anyagcserét, így a fogyást is támogatják.

Járj edzeni!

A nagy rohanásban érthető, ha úgy érzed, nincs időd és energiád a további testmozgásra, de kizárólag az, hogy betartod a diétád, önmagában nem hoz elegendő eredményt. A konyhában fogysz, de az edzőteremben izmosodsz és formálódsz! Ha nincs időd rendszeresen terembe járni, menj el egy személyi trénerhez, és kérj tőle egy edzéstervet, amit bármikor elvégezhetsz otthon is. Arra azonban ügyelj, hogy a rutinból végzett gyakorlatokat hamar megszokja a tested, így mindig változtass egy kicsit a programon.

Tölts le egy új alkalmazást a telefonodra!

Nincs időd a egészséges étrendet tervezni és a kalóriákat számolgatni, mivel az esküvőszervezés miatt ezer dolgot kell fejben tartanod? Tölts le a telefonodra egy applikációt, amely segít igazán hatékony diétás tervet összeállítani számodra. A Diet Assistant személyre szabhatósága, könnyű használata és ingyenes letöltése miatt igen népszerű. Másik előnye, hogy akár cukorbeteg, akár vegetáriánus vagy, használhatod az appot.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X