Főoldal > DIÉTA > Egészséges receptek az év eleji méregtelenítéshez

Egészséges receptek az év eleji méregtelenítéshez

detoxméregtelenítés
0

Írta: and

Felejtsd el a felfújódást, a fáradtságot és a székrekedést; válogass a következő

Felejtsd el a felfújódást, a fáradtságot és a székrekedést; válogass a következő receptjeink közül!

Avokádó és papaya saláta

A papaya felgyorsítja az anyagcsere-folyamatot, enyhíti az emésztési zavarokat és megakadályozza a székrekedést. Isteni avokádóval, bizonyosodj meg róla!

avocado.jpg ()Hozzávalók:
¼ felkockázott papaya
1 avokádó
¼ nagyobb mogyoróhagyma
1 paradicsom
¼ kígyóuborka
2 teáskanál friss menta

A fenti hozzávalókat keverd össze egy tálban, majd önts rá egy kis chiliszószt, hintsd meg aprított kesudióval, és édesítsd pár csepp agavé sziruppal. A chili és papaya együttes hatása turbófokozatra kapcsolja az anyagcserédet.

Párolt articsóka

Az articsóka elősegíti az egészséges máj- és epehólyag működést, mert tele van cinarinnal, amely segít növelni az epe-termelést, így még több ártalmas dolog távozhat a szervezetedből. Az anyagcserét serkenti, az emésztési zavarokat pedig enyhíti. Érdemes tehát kipróbálni az egyszerű párolt articsókát!

Hozzávalók:
2 nagy megtisztított articsóka
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál fekete bors
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
3 evőkanál vörösborecet

artichoke.jpg ()Főzd az articsókát 30-40 percig, majd amikor a legbelső levelek is megpuhultak, vedd ki egy tálba. Keverd össze a sót, a borsot, az olajat és az ecetet, majd locsold meg vele az articsókát. Már eheted is! Ha igazán finomat akarsz, kezd belülről, a növény szívével!

Kelkáposzta chips

Gondoltad volna, hogy a méregtelenítésbe belefér a snack? Kelkáposzta chips formájában igen! Finom és ropogós, elősegíti az egészséges májműködést, mert méregteleníti a májat, ezáltal segíti az emésztést.

kelkaposztachips.jpg ()Hozzávalók:
10-12 levél kelkáposzta
1 evőkanál olívaolaj

bors

Melegítsd elő a sütőt 135 °C-ra. Öblítsd le a kelkáposztát, távolítsd el a vastag szárát (ebből levest főzhetsz). A leveleket dobd egy tepsibe, és locsold meg olívaolajjal. Ezután következhet ízlés szerint a tengeri só és az őrölt bors. Alaposan forgasd át őket, majd rendezd el egy rétegben. Süsd kb. 30 percig, amíg ropogós nem lesz. Ha elkészült, rácson vagy papírtörlőn hagyd kihűlni. Ha fűszeresebb ízélményre vágysz, használhatsz még curry port vagy kurkumát is, amelyek szintén nagyon egészségesek.

Alma és káposzta saláta

Az alma és a káposzta házasságából nagyon dinamikus duó lesz, óriási löketet adnak az emésztésednek. Lássuk, hogy lesz ebből saláta!

Hozzávalók:
1/2 fej kelkáposzta
1/2 fej vörös káposzta
1 alma
1/4 lilahagyma
1/2 csésze durvára aprított dió
1/2 csésze arany mazsola

applecabbagesalad.jpg ()Az öntethez:
2 evőkanál almaecet
1/8 teáskanál cayenne bors
1/3 csésze 0%-os görög joghurt
2 teáskanál agavé nektár
1 teáskanál édeskömény
1/2 teáskanál tengeri só

Szeleteld vékonyra a káposztát, az almát és a lilahagymát, és tedd egy nagy tálba. Add hozzá a diót és a mazsolát, majd óvatosan keverd össze. Egy kisebb tálban habverővel dolgozd össze a hozzávalókat az öntethez. Ha elkészült, öntsd vele nyakon a salátát, és addig kevergesd, amíg el nem oszlik mindenhol. Magas rosttartalma miatt elősegíti az anyagcsere gyorsabb működését.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X