Főoldal > DIÉTA > Kényeztető falatok pluszkalóriák nélkül

Kényeztető falatok pluszkalóriák nélkül

diétafogyásfogyókúrarecept
0

Írta:

Sajtos makaróni (346 kalória) Hozzávalók 5 adaghoz: egy csomag teljes kiőrlésű makaróni, két cs&

Sajtos makaróni (346 kalória)

Hozzávalók 5 adaghoz: egy csomag teljes kiőrlésű makaróni, két csésze zsírszegény tej, két evőkanál liszt, fél teáskanál száraz mustár, negyed teáskanál só, egy csipetnyi bors, fél csésze összemorzsolt cheddar sajt, fél csésze pirított kenyérkocka, parmezán.

Elkészítés: A sütőt melegítsd elő 175°-ra, a tésztát pedig készítsd el a csomagoláson leírtak alapján; szűrd le majd tedd vissza a fazékba. Közben, egy zárható üvegben keverd össze a csésze tejet a liszttel, a mustárral, a sóval és a borssal; zárd be az üveget és rázd össze alaposan az összetevőket. Utána öntsd ki egy közepes lábasba, majd keverd hozzá a maradék csésze tejet. Közepes hőmérsékleten főzd, és kevergesd, egészen addig, bugyborékolni kezd, ezután vedd takarékra a lángot. Add hozzá a cheddar sajtot, és addig kevergesd, amíg elolvad. Ezt a szószt aztán öntsd a tésztára, és jól keverd össze. Kanalazz hozzá egy kevés pirított kenyérkockát is. Ezután mehet a sütőbe, fedd le, és süsd negyed órán keresztül. A megmaradt kenyérkockát morzsold össze, majd egy kis tálkában keverd össze a parmezánnal, majd hintsd rá a sütőben lévő tésztára. További öt percig süsd, ezúttal fedő nélkül! Tálalás előtt 5 percig még hagyd hűlni.

pizza2.jpg ()Csirkehúsos pizza (305 kalória)

Hozzávalók 6 adaghoz: két teáskanál étolaj, 340 gramm bőr nélküli, filézett csirkemell vékony csíkokra vágva, egy közepes pritamin paprika szintén vékony csíkokra vágva, egy fél, közepes méretű vöröshagyma, vékonyan felszelve, főzőspray, 285 gramm fagyasztott pizzatészta, fél csésze tormaszósz, fél csésze összemorzsolt cheddar sajt.

Elkészítés: A sütőt melegítsd elő 205°-ra, egy nagyobb serpenyőben pedig melegítsd fel az étolajat. Közepes lángon legalább öt percig süsd a csirke-csíkokat, majd ha átsült, akkor vedd ki a serpenyőből. A helyére mehet a pritamin paprika és a hagyma, és ez is öt percig süljön a serpenyőben, vagy addig, amíg meg nem puhul. Ha megvagy, a csirkét és a zöldségeket félreteheted. Egy nagyobb tepsit fedj be főzőspray-vel, és helyezd bele a pizzatésztát. A pizza szélét kend be a tormaszósszal, majd szépen oszlasd el rajta a csirkehúst és a zöldségeket, utána pedig szórd meg a cheddar sajttal. 13-18 percig süsd, vagy addig, amíg a széle megbarnul, és a sajt megolvad a tetején.

Lasagne „karcsúsítva” (221 kalória)

Hozzávalók 6 adaghoz: 225 gramm pulykafelvágott, fél csésze felszeletelt hagyma (egy közepes méretű), két csésze üveges spagettiszósz, egy csésze víz, két csomag teljes kiőrlésű lasagne tészta (kisebb méretű tésztalapokra lesz szükség), másfél csésze felszeletelt cukkini, két evőkanál reszelt parmezán, egy evőkanál petrezselyem, fél csésze mozzarella, fél csésze ricotta.

Elkészítés: Egy nagy serpenyőben főzd át a pulykafelvágottat és a hagymát, egészen addig, amíg a hús megpirul, a hagyma pedig megpuhul. A felvágottból felszabaduló zsírt szűrd le, majd keverd hozzá a spagettiszószt és a vizet. Forrald fel, majd keverd hozzá a cukkinit és a lasagne tésztát is. Fedő alatt addig főzd a tésztát, amíg megpuhul. Közben egy kis tálban kombináld a ricottát, a parmezánt valamint a petrezselymet. Ebből a sajtos keverékből képezz a tészta tetején apró „dombocskákat”, és szórj rájuk a mozzarellából is. Ismételten fedd le, majd alacsony hőmérsékleten főzd tovább 4-5 percig. Tálalás előtt 10 percig hagyd hűlni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X