Főoldal > DIÉTA > Fogyj könnyedén az őszi zöldségekkel!

Fogyj könnyedén az őszi zöldségekkel!

fogyásőszvitaminzöldség
0

Írta: and

Őszi védelem, kívül-belül Brokkoli A brokkoli a fogyókúrázók kedvence lesz idén ősszel is

Őszi védelem, kívül-belül

Brokkoli

A brokkoli a fogyókúrázók kedvence lesz idén ősszel is: kalóriatartalma igen alacsony (24 kcal/ 100 g), a benne található C-vitamin és kalcium pedig hatékonyan beindítja a zsírégetést. 100 grammja már 147%-át fedezi napi C-vitamin szükségletünknek, így segítségével még az őszi, megfázásos időszakot is egészségesen átvészelhetjük. A benne található klorofill a méregtelenítő folyamatokat indítja be a szervezetben, rosttartalma pedig gyorsítja az emésztést. Ráadásul a legjobb rákellenes élelmiszer, így egészségedről hosszú távon is gondoskodik.

Káposzta

A káposztaleves diéta feltalálása óta a káposzta nagy népszerűségnek örvend a fogyókúrázók körében. Nem is alaptalanul, hiszen zsírégető és méregtelenítő is egyben. A benne rejlő rengeteg C-vitamin, magnézium, kalcium és jód miatt igazi csodaszer a karcsú alakra vágyóknak. Méregtelenítő hatásáról pedig a benne található kálium gondoskodik. Zsírt egyáltalán nem tartalmaz, 95%-a víz és csak 22 kalória van 100 grammban.  

cekla2.jpg ()Cékla

A cékla, alacsony kalóriatartalma (31 kcal/100 g) és finom íze miatt, könnyedén beilleszthető bármely fogyókúrába. Nemcsak fogyaszt, hanem lúgosít is, segít helyreállítani a szervezet egyensúlyát. Méregteleníti a gyomrot. Vérszegényeknek különösen ajánljuk, mert a cékla az a zöldség, amelyből a szervezet leginkább hasznosítani tudja a vasat. Készíts belőle zöldségturmixot sárgarépával, mivel az így kapott csodaital segíti a májban felhalmozódott zsír lebontását.

Uborka

Az uborka leginkább vízből áll, ezáltal hidratál és lúgosít, kalóriatartalma pedig elenyésző. Csupán 11 kalóriát tartalmaz 100 grammja, ugyanakkor kiválóan laktat, elveszi az éhséget. Kalciumban, káliumban, vasban és B-vitaminokban gazdag. Külsőleg és belsőleg méregtelenítő és bőrfeszesítő hatású, ne csak a salátádba tedd tehát, hanem igyál sok frissen facsart uborkalevet és készíts házilag uborkapakolást a bőrödre.

Sütőtök

A sütőtök alacsony kalória- és magas rosttartalma, illetve finom édes íze miatt sok fogyókúrázó kedvenc csemegéje. Tápértéke magas, gazdag karotinokban, B- és C-vitaminban, magnéziumban és kalciumban. Könnyen emészthető, és meggátolja a szervezet túlsavasodását. Nemcsak sütve finom, készíthetsz belőle levest, lekvárt, rakott ételt juhtúróval, vagy reform édességet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X